Veckan som gått: 37/2017

Veckan i korthet
Veckan har i stora drag varit rätt usel men varit väldigt fin i detaljerna. Jag har legat hemma med feber större delen av veckan men stunder av ork gjorde ändå att tvätten blev tvättad och skafferiet äntligen organiserat. Det där skafferiet har blivit ett så stort ångestmoment, när jag flyttade in stuvade jag bara in saker och har sedan dess tänkt ta tag i det. Men jag har aldrig orkat så det blev en sådan där sak som tog lite energi varje gång jag såg det. Men nu är det så fint där inne! Saknas bara några fina hyllband för att matcha resten av köket. 
 
Jag har broderat också! Har ju ganska länge nu planerat för ett stort, fritt broderi men likt skafferiet blev det för mycket press på något vis så jag fortsatte bara skjuta det framför mig. Nu fick jag lite feeling och lekte fram ett litet broderi och hade SÅ JÄKLA KUL under tiden. Jag testade nya tekniker och har lärt mig SÅ mycket. Blev dock klar på tok för snabbt så är redan igång på nästa. 
 
I helgen blev det (surprise surprise) svampplockning och jädrar alltså. Korgen blev fylld till bredden av främst trattkantareller och min kära svamptork kommer verkligen få bekänna färg den här veckan med minst tre laddningar. Och nästa helgs äventyr är redan planerade och går till för mig nya skogar, så kul! Yes, det blir mycket tjat om dessa jädrans svampar men det är vad jag lever för under september och oktober. 
 
Höjdpunkter
 • Jag fick äntligen organiserat skafferiet efter sju månaders ångest!!!
 • Har gått all in och inte lyssnat på ljudböcker på hela veckan, endast poddar. Känns lite mysigt att liksom få hänga med i folks samtal, har haft väldigt svårt för det innan och inte förstått tjusningen förrän nu. Tänker embracea detta helt så länge det känns bra och släppa ångesten över att jag inte läser tillräckligt många böcker.
 • Löste ut månadens korsordstidning rekordsnabbt! Vilket dock gjort att mina måltider är mycket tråkigare just nu.
 • Mitt elefantöra har fått två bebisar! 
 • Broderi! Har inte känt mig så inspirerad på länge, för varje stygn kommer jag på något nytt jag vill testa.
 • Hur jobbigt det än är kom några dagars sjukdom och vila ytterst lägligt.
 • Jag vågade ta upp "dumma" frågor med en kollega så jag slapp gå runt och känna mig osäker.
 • Jag har ätit så god mat i veckan! Varför gör man inte alltid det?
 • Matildas kattfnatt-ryck när hon fick en ny leksak. Mattorna flög! Så kul att se från min försiktiga lilla puff.
 • Att hitta nya svampställen! Lyckan när man springer på en hel matta av stora, fina trattkantareller.
 • Säsong 9 av RuPaul's Drag Race har kommit ut på Netflix äntligen! Tycker dock fortfarande att serien peakade under säsong 2-3-4-5 och sedan aldrig riktigt kommit upp i samma nivå igen.
 • Jag har röstat i kyrkvalet! Hoppas ni också gjort det! Jag är faktiskt riktigt, riktigt stolt över mig själv idag, just för att jag röstade. Jag hade tänkt strunta i det, och har haft riktigt mycket ångest över det beslutet. Det är en situation som jag tycker är oerhört jobbig och då detta var första gången jag skulle behöva gå och rösta helt ensam, utan något moraliskt stöd med mig, kändes det helt övermänskligt. Men så skulle jag åka iväg på ett annat ärende och körde då förbi vallokalen. Jag vände bilen, åkte dit, ventilerade en stund på parkeringen och gick sedan in och röstade. Bara sådär. Ger mig själv världens största klapp på axeln just nu för även om det låter fjuttigt har jag nog aldrig varit stoltare över mig själv. Heja mig!
Skapande
Jag har börjat på samt avslutat ett litet broderi, som ni ser början av på bilderna, samt påbörjat ett nytt. Förutom det har jag också stickat en del på mitt lite hemliga projekt. En riktigt bra skaparvecka med andra ord! Känns så jädrans bra!
 
Veckan som kommer
Jag har ovanligt mycket planer för den kommande veckan. Hela tre stycken! Mitt liv rullar oftast mest på. Med heltidsjobb och två djur har jag nog att fylla mina dagar och utsvävningarna blir inte så stora. Men veckan kommer iallafall bjuda på både möte (visserligen på jobbet, men det är en så ovan sak för mig att det får räknas som en plan), tandläkarbesök och till helgen en utflykt till nya skogar med fina människor!
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning
Linnéa

Vilket fint broderi! Min vecka har varit helt okej, min förkylning från förförra veckan har äntligen börjat ge med sig :/

Svar: Tack! Vad skönt att förkylningen börjar släppa, får hoppas den här veckan blir ännu bättre :)
Jenny

Celine

Så jobbigt att du varit så sjuk!

Julia

Kul att broderiet bara flyter på! Ser fint ut med kryssen i kryssen...ja, du fattar! Grymt att du samlade energi och röstade också! Jag röstade inte för var i Vänersborg och tog inte med mig röstkortet men jag såg till att Daniel röstade så att i allafall någon ut av oss gjorde det!

Svar: Ja det känns så himla kul! Vad bra att du ändå fick iväg honom när du inte kunde själv!
Jenny

Wilda

Åh så himla många modiga ögonblick! heja dig!

Svar: Eller hur! Det kändes så himla bra :D
Jenny