Veckan som gått: 35/2017

Veckan i korthet
Det har varit första veckan tillbaka på jobbet efter semestern, och också första veckan jag varit igång med bloggen igen! Så, därför får det också vara dags för veckosammanfattningar igen. 
Under veckan har augusti blivit september. Det börjar bli höst på riktigt och det känns väldigt skönt. Sommaren har visserligen haft sina höjdpunkter men när jag ser tillbaka på den ser jag mest ångest. 
 
Jobbveckan har mest kretsat kring ett möte jag skulle ha på fredag eftermiddag. Har inte kunnat tänka på så mycket annat för att jag har varit helt galet nervös. Nu i höst kommer jag ta över ansvaret för ett arbetsområde och detta skulle alltså vara ett första planerings/informationsmöte med övriga inblandade inför säsongen. Med andra ord: jag visste inte hur många eller vilka personer som skulle vara med, vad som skulle tas upp, vart vi skulle vara eller hur lång tid det skulle ta. Jag hade inget jag kunde förbereda mig på och därför gick stressnivån upp i taket. Vilket inte blev bättre när jag 40 minuter innan mötet fick reda på att det skickats ut fel tid och att det egentligen var en timme senare. Där och då ville jag bara sätta mig i ett hörn och självdö. Men jag gick dit, kom först och stod som ett fån vid väggen för att jag inte visste vart jag skulle sätta mig, och sedan bara gick allt bra. Helt otroligt alltså. Jag överlevde. 
 
Helgen spenderade jag hemma hos mamma. Fredagen blev tacokväll och resterna blandades ihop med pasta till en sallad som fick bli lunch på lördagens utflykt. Det blev fyra timmar i min gamla favoritskog med svampletande i fokus. Lunchen intogs i en kohage vi behövde korsa med nyfikna ungtjurar som sällskap. Himla fin dag, och en nästan full korg blev det som resultat. På kvällen kom min bästa barndomsvän och hennes mamma, så det blev att catcha up, äta wienerbröd, titta på älgar och klappa katter ända tills det blev mörkt. I morse styrde jag hemåt med mina djur och har sedan dess spenderat två timmar åt svamprensning med Floras bok i öronen, varit en sväng på Ikea och kommit hem med helt andra saker än jag hade planerat, veckohandlat, sett ett par avsnitt av senaste säsongen You're the worst och nu sitter jag och skriver med surret av svamptorken i bakgrunden. Fin helg, väldigt väldigt fin. 
 
 
 
Höjdpunkter
 • Jag har börjat fylla i mina kvällsböcker igen! Jag orkade helt enkelt inte när allt kändes skit i sommar, så från 25/5 till 27/9 är det tomt. Men nu är jag igång igen, och det känns himla fint. 
 • Silhuetten av en liten kattskatt i fönstret när jag går ut på kvällspromenad. 
 • Jag har lagat mat flera gånger den här veckan! Visserligen ultraenkel sådan, men ändå! Mat! 
 • Tisdagen när jag kände mig duktig och effektiv, fick gjort en massa både på jobbet och hemma. 
 • Tilda som stryker sig mot Kev när han pussar på henne, istället för att frysa till is som hon gjorde i början.
 • Har lyssnat på flera riktigt bra böcker! Bästa läsveckan på länge! 
 • Min fantastiska hund. Blir aldrig så glad och stolt som när vi möter en arg, osäker hund och Kev bara går lugnt vid min sida, tittar mig i ögonen och viftar på hela kroppen. 
 • Kylskåpskallt vatten när man vaknar törstig mitt i natten.
 • En vän och kollega som förstod mina panikkänslor och förklarade vägen till konferensrummet i detalj efter att min arbetsledare gav den ytterst vaga beskrivningen upp för trappan och sen vänster
 • Solnedgången utanför mitt fönster, och de lustiga molnen.
 • Att jag överlevde mötet! 
 • Keväts glädje när han får hoppa rakt ut ur bilen och springa lös i mammas trädgård. 
 • Svamp! Känner mig aldrig så rik som när glasburkarna i skafferiet är fyllda till bredden med torkad svamp.
 • Äta lunch utomhus.
 • Att halvligga i soffan och blogga med en spinnande katt på magen. 
 
Skapande
Jag har stickat! Äntligen! Visserligen bara några varv, och det på en grej som ska bli present och som jag därför inte vill visa upp. Men ändå! Lusten är tillbaka, inspirationen lika så.
 
Från bloggvärlden
 • Jag vart helt himla ASINSPIRERAD och imponerad av Linneas myggnät av en spetsgardin! SÅ galet fint ju! Kommer lätt sno den här idén, passar helt perfekt för inredningsplanerna jag har till mammas gäststuga!
 • Sammanställningarna för både Monthly Makers och Sypeppen är här! Jag har inte bidragit till något av dem på hela sommaren men det är ändå så himla fint att ta del av alla andras skapanden<3 
Veckan som kommer
Min plan för veckan är att mest ta det lugnt. Jag har inga direkta planer alls och tänker mig därför ha tid till att både laga god mat, sticka, redigera bilder från resan, blogga och ta tag i den där bortprioriterade städningen. Men samtidigt tänker jag inte sätta upp något utav det på en att-göra-lista, jag vill mest bara vara och det jag orkar med blir en bonus. Istället för att det jag inte orkar eller hinner ska bli ett misslyckande. 
 
Mitt köksbordskaos precis just nu. Mysig kvällssol, surrande svamptork, döda och levande växter i en härlig blandning, osorterade papper och ett pågående korsord. Så ostylat det kan bli.
 
Hur har er vecka varit? 
Veckosammanfattning
Linnéa

I veckan började skolan igen, så i veckan har det blivit en del pluggande och ett försök försök att återgå till en normal vardag :)

Svar: Vad härligt! Tycker det är så dubbelt att komma tillbaka till jobb/skola efter ledighet, men är skönt att komma in i lite rutiner igen :)
Jenny

Fredrikapåvinden

Vad fint att du är tillbaks här Jenny! och va skönt att mötet gick bra! SÅ skönt när saker en oroat sig för går bra till slut! Jag började ny utbildning i veckan, så min vecka bestod mest av att överleva första veckan ;)

Svar: Tack! Känns väldigt fint att vara tillbaka :D Vad spännande med ny utbildning! Men förstår ju att det blir mycket innan man kommer in i det, blir typ stressad av bara tanken, haha. Hoppas du överlevde även andra veckan!
Jenny

Karin

Är det ens möjligt, men det känns som att Kevät blir sötare och sötare hela tiden?

Svar: Hahaha, det kanske han blir! Tycker personligen iallafall att han är mycket sötare som korthårig än långhårig!
Jenny

Wilda

Fint att du är tillbaks och jag blir såg glad att Tilda och Kevät trivs ihop. <3

Svar: Vad kul att höra! Smälter varje gång de är gulliga mot varann, så himla fin och så SKÖNT att de trivs ihop<3
Jenny

Felicia

mysigt med skogen :D

Svar: Verkligen! :D
Jenny