Tre nyheter i mitt kök

Nu var det ju ett tag sedan ni fick följa med in i mitt kök! Sedan dess har det inte hänt så mycket mer än att gullrankan på köksfläkten växt som tusan, men tre nyheter har det iallafall blivit i sommar. Ska vi kika?

En sak jag brukar kolla efter på loppisar är äggkoppar. Nu var det inte alls den här modellen jag var ute efter, men jag kunde liksom inte låta bli när de stod där uppradade innanför en glasdörr. 
 
 
Så här i efterhand kan jag dock se det makabra i att äta ägg från ett fågelbo medan fågelmamman tittar på, men tänker man inte på det är de fina ändå tycker jag! 
 
Jag har en stor vägg i köket som mest är himla vit och tråkig. Det första jag gjorde när jag flyttade in var att skruva upp en tavelhylla och min älskade paradhylla, men det var ju fortfarande väldigt tomt. Och vitt. Det har blivit något sorts långtidsprojekt att fixa till den här väggen, hittar jag något som passar så får det hamna där. Sakta men säkert ska det väl bli något mysigt utav det iallafall!
 
 
Tavlan med lammen hittade jag på magasinet hemma hos min morfar och hans fru. En dag i början av sommaren rotade jag runt där och kom hem med hela baksätet fullt av grejer. Det mesta i min lägenhet är faktiskt släktklenoder som kommer från antingen min morfars sida, min gammelmormor eller från farmor och farfar. Tycker det känns så fint!
Längst in i hörnet stod iallafall en trave tavlor, bland annat denna som charmade mig direkt! Är den inte ursöt? Och passar den inte ypperligt där? Vem som målat har jag inte forskat i ännu men tydligen ägdes den av min morfars frus pappa en gång i tiden. 
Kaveln kommer även den från magasin-jakten och broderiet har min farmors mamma sytt. Det kan förresten vara hon som broderat paradhandduken också, men minns inte säkert. 
 
Den sista nyheten kom in i köket efter mycket fundering och tvekan. Efter sju månader med stressiga luncher där jag fått äta halvljummen mat för att jag inte haft tid att värma den ordentligt orkade jag helt enkelt inte mer. SÅ mycket stress den här mackapären sparar mig alltså, det är helt tokigt. Jag tycker dock det känns väldigt tråkigt att behöva ta upp så mycket plats med en klumpig micro, men jag hittade till slut en som iallafall passar in lite bättre hemma. Väldigt svårfotad dock pga spegelglas, haha! 
 
Har ni förändrat något hemma i sommar? 
Finurliga fröken

Alltså äggkopparna är ju underbara! Men du har helt rätt.... äta ägg ur ett fågelbo när mamman tittar på känns fel. Men jag älskar dom ändå! Kram

Svar: Haha åh, det är precis så jag känner med! Det känns fel men älskar dem ändå! Kram
Jenny

Linnéa

Vilka härliga äggkoppar! De kanske går att använda som ljuskoppar om det känns alldeles för jobbigt att äta ägg medans mamman ser på ;)

Svar: Kanske! Får hitta något bra ljus bara, tror inte ett vanligt värmeljus får plats. Vet dock inte om det är bättre att elda upp fågelboet än att äta äggen ur det? ;) Är så kluven! Tycker de är fantastiska och lite hemska på samma gång, haha
Jenny