Veckan som gått: 41/42-2017

Veckan som gått
Hej på er! Nu har det gått sådär lång tid utan uppdateringar igen. Livet beslöt sig nämligen för att ge mig något utav en käftsmäll då jag precis fått nya ansvar på jobbet och samtidigt fick brottas med en förkylning och väldigt mycket ångest. Orkeslöshet blir resultatet av detta. 
Mellan långa jobbdagar och ångestpåslag har jag dock lyckats få in väldigt fina stunder så jag kan ändå se tillbaka på veckorna med lite glädje. 
Till exempel kom mamma hit förra helgen med småkatterna vilket gick långt över förväntan. Jag trodde Matilda skulle bli supergrinig och gå och gömma sig någonstans, men min sura lilla katt förvandlades till världens lektant när de träffades under hennes tak. Så kul! 
En annan väldigt rolig grej är att min kreativitet har varit på topp, annars är den ofta det första som ryker när jag inte mår bra, men det pratar vi mer om lite längre ner tycker jag. 
 
Höjdpunkter
 • När det är stjärnklart på kvällspromenaden.
 • Tacos på en måndag.
 • Att få känna sig viktig.
 • Att sitta på kvällarna och brodera med en trött katt i knät och en hund vid fötterna. 
 • När jag kunde vila hjärnan och bara gå på rutin nästan en hel arbetsdag då jag satt och slog in julklappar. 
 • Det gick så himla bra när mamma och kattungarna var här. Så stolt över min lilla grå!
 • Hittade en drömmigt fin lampa på rea som jag efter många om och men klickade hem! 
 • Har äntligen sett Fantastic beasts and where to find them! Hade dock hoppats på att den skulle vara lite bättre än vad den var, men Eddie Redmayne är ju alltid bäst i vilket fall som helst. 
 • Har utökat min doftpelargonsamling till hela tre stycken nu efter att ha vunnit ett par till på tradera! Har hänt en del på växtfronten här hemma, vi kanske ska ta ett inlägg om det framöver?
 • Har fått klart bidrag till både Sypeppen och Monthly Makers den här månaden! Känns så kul, som att jag är på väg tillbaka igen.
 • När man äntligen duschar efter ett par dagar med väl skitigt hår.
 • Har lagat min första tand någonsin vilket inte var alls så farligt som jag befarade.
 • Kvällsgosiga djur.
 • Basilikahummus som blev som ett lent fluffigt moln av smaker.
 • Har vid flera tillfällen tvingats utmana min sociala fobi och lyckats varje gång. Klapp på axeln!
 • När jag öppnade brevlådan och möttes av världens färggladaste och finaste paket <3 
 • Har ätit en himla massa vegansk "korv"stroganoff gjord på Tzay. Testa det hörrni, galet gott!
 • Köpt nya reflexer till både mig och Kevät. 
 • Jag vågade ta initiativet till en social aktivitet. Vilket var en himla tjusig omskrivning av att jag vågade fråga två kollegor/vänner om de ville åka med till Ikea. I vilket fall som helst är det något jag har sjukt svårt för och därför bli sjukt stolt över när jag väl vågar, och när det blir bra. 
 • Gårdagen då jag småfixade med inredning i hela lägenheten. SÅ roligt!
Skapande
Förutom att brodera vidare på det broderiet jag pratade om sist har jag knåpat ihop ett bidrag till Monthly Makers som jag tänkte vi ska kika på senare i veckan! Där ingick det lite målande så då passade jag på att smälla på lite färg på ett par förvaringskorgar till hallen när jag ändå var igång. Jag är också mitt uppe i att planera mitt vardagsrum. Just nu gillar jag ungefär halva rummet, som är murrigt och mysigt, medan andra halvan bara är vitt och kalt och tråkigt. Jag tänker mig en ommålning och att spinna vidare ännu mer på känslan jag har där inne nu. Lite 20-tal Art Deco möter naturmaterial och lite allmoge. Gatsby möter skogshuggarstuga, typ. Tror det kommer bli hur fint som helst. 
 
Veckan som kommer
Veckan känns oändligt lång då 12 arbetsdagar på raken ligger framför mig. Yes, det är dags för inventering igen. Så fram till helgen kommer det bli mycket förberedelser. Laga matlådor, lämna bort djuren och så. Vila mycket för att orka. Ska också se till att det inte ekar helt tomt här utan i veckan tänkte jag vi skulle kika på mina bidrag till Sypeppen och Monthly Makers samt nästa dag av min Norrlandsresa, låter det bra?
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning
Linnéa

Shit hur kan du orka med 12 dagars arbetsdagar på raken!! Är det ens lagligt :O
Min vecka har varit bra, har äntligen typ blivit klar med allt från flytten. Bara att hänga upp tavlor kvar :D

Svar: Ja, vi får ju ersättning så lagligt är det allt. Och det är helt okej när det händer en gång om året, men det är jäkligt segt när den stunden väl kommer! Är så jobbigt när man inte ens har helgen att liksom se fram emot, haha! Åh vad kul! Haha, hänga upp tavlor har jag också kvar att göra lite här och var... :)
Jenny

Linnéa

Okej, hade nämligen för mig att det är olagligt att mindre än 36 timmars sammanhängde vila under sju dagar :/

Svar: Ja, det har du rätt i. Men eftersom vi blir av med den veckovilan blir vi också nästan dubbelt kompenserade för söndagen i form av komptid plus att de inte kan tvinga oss jobba den dagen, men när det som sagt är en gång om året det händer är det klart värt det tycker jag. Så har väl inte jättemycket att gnälla om egentligen, även om det just nu känns oändligt långt till ledighet!
Jenny