En höstdag på vift

I lördags hade jag planerat att fota till ett nytt ett foto i timmen-inlägg. Det var ju ett tag sedan sist. Nu sket det sig, men jag tänkte att ni kan få hänga med under min lördag ändå, för den var trots allt himla fin. 
 
Djuren ville inte ha någon längre sovmorgon, men när jag väl kommit ur sängen och ut i den soliga höstmorgonen klagade jag inte precis. Jag älskar alla skiftningar i naturen just nu. När marken fylls av löv i alla tänkbara röda och gula nyanser men naturen fortfarande är grön också. När några stunder är perfekt höstiga med klar luft, blå himmel och en sol som gör alla färger lite varmare medan andra dagar kan börja med en kolsvart, vinterkall morgon och följas av en idyllisk sommardag. 
 
Höstmorgonen påminde mig också om att det var sista september och därför dags för månadsbildsbyte i köket. Alltid lika mysigt, och speciellt under en lång helgfrukost med tillhörande korsord. 
 
 
När avokadomackorna var uppätna och apelsinjuicen slut var det dags att packa in djuren i bilen och åka mot Dalsland för att spendera dagen med ytterligare två katter. I sista stund tog jag det spontana beslutet att packa med mig både kameran och stativet i hopp om att kvällen skulle bjuda på en fin stjärnhimmel. Nu blev det aldrig något kvällsfotande men i varje fall en tur runt i trädgården. 
 
 
Mötte en liten kompis.
 
Och hade en glad aningens större hund springandes kring benen. Bortsett från några stunder på resan var det här första gången sedan i våras som det faktiskt var riktigt kul att fota så jag gick runt och bara njöt av den känslan. Det var också första helgen på så länge jag kan minnas jag inte kände mig stressad över något utan kunde verkligen bara vara i nuet. Jag hade inte ens tänkt över att jag haft den ständiga stressen med mig innan jag kände lättnaden av att den var borta. Jag tror det berodde mycket på att jag var ensam, inte hade någon annan att förhålla mig till eller tänka på. Jag är väldigt mycket ensam på veckorna, det är sällan jag träffar någon över huvud taget bortsett från mina kollegor, men då är det oftast en massa saker som ska göras eller tänkas på. Sedan på helgerna blir det istället färre måsten men mer intensivt umgänge då jag ofta åker hem till mamma dit det också ofta dras andra bekanta. Jag har lite tappat den där lugna egentiden. Måste hitta tillbaka till en bra balans framöver. 
 
Efter min lilla fototur fick jag feeling och tänkte ta ut kattungarna en i taget för att försöka få några fina kort på dem också. Det gick väl lite sådär, efter att ha bollat med nyfiken katt, kamera, godis och koppel en bra stund var jag dysvett och knappt några bilder blev det. Fick inte en enda skarp på lilla Ellen, men så hade jag inte mycket tålamod kvar efter hennes odåga till bror heller. 
 
 
Efter en stunds återhämtnings-soffhäng med två nu mycket trötta kattungar som sällskap var det dags att packa in mig i bilen igen, nu med födelsedagsfirande för en nära vän som mål! Det blev fikande och prat som drog ut på tiden bra mycket längre än jag hade räknat med, så blir det väl dock när man ses allt för sällan. Det där livet som kommer emellan och som man brukar skylla på, ni vet. 
 
När jag rullade in på mammas uppfart igen slog klockan precis midnatt och jag var tröttare än tröttast, så den där stjärnfotograferingen bestämde jag mig ganska direkt för att skjuta på. Men det behövdes inte heller några stjärnor, den här dagen var fin nog ändå. 
 
Gjorde ni något roligt i helgen?
Beatrice

Åh, det är så fint att du bloggar igen! (även fast jag knappt har tid att läsa bloggar just nu) Den här lördagen slår ju nästan min, hehe. Fast jag var på utflykt med pappa + min sambo, i skogen med fika och promenad. Och sen köpte vi diskställ och soffkuddar efter en god lunch på stan och på kvällen kom pappa över och åt mat. Så trots förkylning var det ändå rätt bra!? Hoppas du får en lika fin vecka <3

Svar: Åh vad roligt att höra! Känns som det går så himla mycket fram och tillbaka just nu med både ork och tid så jag tycker själv det är väldigt kul när jag kan prioritera bloggen lite! Låter som du hade en riktig superlördag du med! Så mysigt med utflykter och familjehäng!
Jenny

Linnéa

Vilka vackra bilder! Ser ut som du hade en väldigt mysig dag :) Eftersom jag typ redan skrev vad jag gjorde i helgen på ditt veckoinlägg, kan jag berätta vad jag skall göra i helgen istället. På fredag skall jag gå på AW med mina kollegor från mitt sommarjobb. Lördag skall jag spendera med att flytta, så det blir en hel del bärande av flyttkartonger och uppackning av dem. Och söndagen kommen jag nog antagligen spendera med killen jag dejtar :)

Svar: Tack så mycket! Det var en galet fin dag och jag är glad att jag valde att föreviga den :) Låter som riktigt härliga helgplaner! Hoppas den blev precis så bra! :)
Jenny

Mamma

Det blev ju ett fint kort på Gösta i allafall även om Ellen inte fastnade 😍

Finurliga fröken

Vilka bilder och vilken dag! Så härligt att få hänga med dig.

Jag har aldrig kört ett foto i timmen men tänkt på det så många gånger. Undrar varför det aldrig blir av. Tycker ju om när andra gör det. Kram

Svar: Åh vad roligt att höra! Tycker verkligen du ska göra en ett foto i timmen, hade varit jättekul att få hänga med dig en dag! :)
Jenny