Veckan som gått: 19/2017

Veckan i korthet
Arbetsveckan rullade på som vanligt med jobb, promenader, serietittande och broderande. Helgen blev däremot riktigt fin. Lördagen började med en tur hem till min moster för att hämta kryddhyllan hon hade fyndat åt mig förra veckan. Efter ett par timmas snack om allt mellan himmel och jord begav jag mig hemåt och ägnade resten av dagen åt att greja i lägenheten med en riktigt bra ljudbok i öronen. Jag skruvade upp nämnd hylla, lagade mat, diskade, plockade i ordning lite varstans, sorterade in tvätt, städade badrummet och landade tillslut i fåtöljen framför två avsnitt Upp till bevis tillsammans med broderiet och en liten skål chokladbollar. Där hade jag väl tänkt att kvällen skulle ta slut men vid halv elva fick jag för mig att istället börja plantera om vilket jag påtade med tills det att jorden tog slut. Fylld av ny energi hamnade jag vid datorn och skrev både ihop ett blogginlägg ni får läsa i veckan samt recenserade de böcker jag hittills läst i maj. Vid midnatt blev det tillsist dags att säga godnatt men sönddagen har hittills varit precis lika fin. Efter morgonpromenad och frukost drog jag fram symaskinen och knåpade ihop vad som ska bli månadens Monthly Makers-bidrag. Efter en snabb lunch blev det långpromenad på för mig nya vägar där vi både gick förbi en hage med ointresserade får, mitt nya drömhus och ett gäng nyfikna hästar. Nu sitter jag här och ska sammanfatta veckan och det är den sista saken jag har planerad för dagen, så vad det blir av sedan får vi väl se!
 
Höjdpunkter
 • Mina smultron har äntligen börjat växa! Tycker de har utvecklats rysligt långsamt ända sedan sådden.
 • Har köpt ett nytt balsam som luktar solsken och godis. 
 • Hittade äntligen ett kastanjeträd! Har ju ångrat bittert att jag inte plockade på mig kastanjer från det stora trädet där jag bodde förut. Nu såg jag plötsligt ett stort träd precis bredvid en väg jag gått på flera gånger i veckan ända sedan jag flyttade hit. Hoppas det inte är för sent att få dem att gro!
 • På samma promenad sprang jag på årets första förgätmigejer! Nu förgyller de vardagsrummet där de står och sprider glädje från gammelfarfars rakspegel.
 • Långpromenader i både strålande sol och vacker molnighet. 
 • Lyssnar på en riktigt bra bok just nu som jag tror flera av er kan uppskatta också! Mer får ni veta i nästa bokinlägg.
 • Pastellfärgade solnedgångar.
 • Har så smått börjat planera min semester som närmar sig med stormsteg.
 • När man kommer hem från jobbet en fredagseftermiddag och ett brev väntar på dörrmattan.
 • Knäckebröd - äter det för sällan men varje gång är det oväntat gott!
Skapande
Vecka 19 har varit en riktigt bra skaparvecka faktiskt! Förutom att sy mitt bidrag till Monthly Makers (som ni får se så snart jag bestämt mig för ifall det är färdigt eller inte) och brodera på korsstygnsbroderiet jag har planerat för tre nya projekt. Så snart jag är klar med broderiet har det blivit dags för mitt första fria broderi så där håller jag på att bestämma mig för motiv. Jag är också riktigt sugen på att sticka igen så jag har beställt hem garn och mönster till två sjalar. Mössorna jag stickade förra året är ju faktiskt det enda jag stickat sedan syslöjden i skolan så min kunskap är inte direkt stor, dessa nya projekt ser jag som en riktigt bra chans att lära mig väldans massa mer! 
 
Från bloggvärlden
 • Julias recept på special-tigerkaka låter inte lite drömmigt tycker jag. Banan och choklad är ju trots allt en svårslagen kombo.
 • En annan Julia är ju Tuvessonskan som ständigt levererar pang-inlägg, eller vad sägs om den här stroganoff-guiden
 • Det är visserligen inte en blogg, men jag måste ändå tipsa om den fantastiska webshopen Eplaros! Helt galet fina illustrationer och jag skulle helst vilka klicka hem prick allting. Dock nöjde jag mig med några vykort och en magnet den här gången, men en bricka med skogsmotiv får nog också flytta hem till mig i framtiden. 
Hur har er vecka varit?
 
 
Veckosammanfattning
Fredrikapåvinden

Vilken fin vecka du verkar ha haft! Så härligt när en känner att en har skaparflow! Jag hade också en fin vecka men himmel vad fort den gick!

Svar: Vad härligt att även du haft en fin vecka! Skaparflowet kändes riktigt kul, särskilt med tanke på att skaparlusten varit närmare noll de senaste veckorna. Men nu så!
Jenny

Julia

Åh, verkar verkligen som en toppenvecka! Tack för att du tipsar om mig och kul att kakan verkade god, lovar att det var den ;) Stort plus för förgätmigej, ska nog hålla ögon lite extra öppna för dem för vill också ha på mitt bord!

Svar: Det var det verkligen! Sådär härligt lugn och harmonisk men ändå effektiv. Rimligtvis borde det ju finnas förgätmigej även hos dig om de har kommit hit, du bor ju ändå längre söder ut. Tycker det är så mysigt nu när naturen verkligen vaknar och man är på ett nytt ställe. Så får man liksom hitta alla de där smultronställena, som vart den första förgätmigejen kommer :D
Jenny