Välkommen hem till mig: köket

Då var det dags för att återigen välkomna er till mitt hem! Idag tänkte jag att vi kikar på mitt absoluta favoritrum - köket. Det var just köket som verkligen fick mig att bli kär i lägenheten och efter rundturen förstår ni nog varför. 
 
Ni kliver in i köket från hallen och möts direkt av min månadstavla som nyss blev skiftad till maj. Om ni undrar över kaoset i hörnet är det krukor och jord som får stå där nu under odlingssäsongen. 
 
På köksbordet trängs växterna som inte fick plats i fönstret. Köksbordet förresten är ett sånt där himla bra gratisfynd. Min far hade räddat det för några år sedan då en granne skulle göra sig av med det, och sedan stod det bara som en extra förvaringsplats i mitt gamla sovrum. Stort, rejält och charmigt slitet. Lustigt också att det nästan exakt färgmatchade med stolarna som jag fyndade i min morfars förråd. Beställda av min morfars far år 1955 från Bröderna Wigells Stolfabrik enligt en lapp undertill! 
 
Helt tokmycket förvaringsutrymme har jag! Alla skåp går ända upp i taket så efter flytten fick jag illa kvickt investera i en pall. 
 
Köksfläkten är det senaste tillskottet i köket. Jag fick den i födelsedagspresent men valde ut den själv. Färgen matchar himla mycket bättre till skåpsluckorna i verkligheten, det starka ljuset när jag skulle fota förvränger färgerna en del. Luckorna ser här väldigt varma ut men nyansen stämmer bättre på bilderna ni hittar här om ni scrollar ner lite. 
 
Bortanför kylskåpet finns skafferiet och jag fullkomligen älskar de söta lådorna under. Knopparna var förresten en av de alla första sakerna jag fixade till under flytten. Innan var det några hemska historier i genomskinlig plast.
 
I hörnet mot städskåpet får min älskade kakburk stoltsera! Knivlisterna i trä är också något utav en favoritdetalj. 
Paradhyllan är ett traderafynd som drog iväg lite väl mycket, men otroligt glad är jag över att ha den på väggen så det fick vara värt det! Tycker den är så söt med sina små lådor istället för bara hyllan. Paradhandduken som skulle behöva en dejt med strykjärnet har jag fått av farmor och det är nog den allra finaste jag har, kanske speciellt nu på våren. 
 
Det var allt från mitt kök för den här gången men jag tycker inte riktigt det är dags att gå vidare till ett nytt rum än. Så nästa vecka rotar vi istället lite i köksskåpen tänkte jag, vad sägs om det?
Bysiri

Åh så mysigt det ser ut där, verkligen hemtrevligt ^^

Svar: Tackar! Kan skriva under på att det är både mysigt och hemtrevligt :D
Jenny

Julia

Ditt kök alltså<3 färgen, ljuset, knopparna... Extra plus för månadstavlan! Mina föräldrar har en sådan och varje månad när jag var liten var det en liten ceremoni när vi bytte bild och mamma drog sakta upp den främre bilden och jag och mina syskon skulle säga vad vi såg på den nya...så kan de där bilderna utantill<3 ;)

Svar: Eller hur! Så galet glad över detta rum<3 Men vad mysigt det låter! Även utan barndomsminnen kopplade till det känns det som en liten högtidsstund vid varje månadsskifte :D
Jenny

Mikaela

Vad mysigt! Skitfin färg på köksluckorna verkligen!

Svar: Men visst är det! Så galet glad att färgen fått vara kvar.
Jenny

Wilda

Det är så fint att få kika in i ditt hem! Och så fin paradhylla <3 Blir jätteinspirerad av ditt kök, så mycket vackert i varje detalj.

Svar: Tack för din fina kommentar! Så roligt att du tycker om det. Är själv galet glad över både paradhyllan och hela köket!
Jenny

Linnéa

Vilket fint kök du har! Färgen på luckorna är så fin!!! Vi har en precis likadan månadstavla på den förskolan där jag har praktik. Och jag tror att jag har en likadan spis som du har X)

Svar: Men eller hur! Så glad att denna pärla inte blivit utriven och ersatt med något modernt<3 Haha, är din spis lika äckligt långsam också?! Blir tokig!
Jenny

Linnéa

Ja haha faktiskt och så blir den så förbannat varm så att maten nästan bränner vid bara man tittar bort en sekund x)

Svar: JA EXAKT! Vet inte hur många gånger jag ska stress-värma något på lunchen och sedan efter jobbet måste stå och skrubba en kastrull med fastbränd pastasås. Och ugnen är så seg att jag inte hinner om jag ska värma där istället. Gah, dessa i-lands problem alltså...
Jenny

Alicia

Alltså Jenny.... Det här är som att läsa ett inredningsmagasin! Blir mer och mer kär i ditt hem för varje detalj du visar. Vilket kök! Hade ingen aning om att jag så gärna ville ha ett grågrönt kök men nu vet jag det för hela kroppen skriker efter att få flytta in! Fint med gamla släktklenoder och gratisfynd också + alla växter i fönstret.

Svar: Vad roligt att höra! Jag brukar känna precis samma sak när du visar bilder från ditt hem, det ser så mysigt och hemtrevligt ut att man bara vill flytta in på en gång! Och ja, kan inte annat än att hålla med om att köket är underbart! Det var vad som fick mig att bli blixt-kär i lägenheten!
Jenny