Vad jag kollar efter på loppis

Många bloggerskor har visat upp sin lista och jag tycker alltid det är lika kul att läsa. Så idag tänkte jag att vi skulle prata om de sakerna jag alltid håller ögonen öppna för när jag är på loppis. Oftast blir det ju dock så att jag ändå kommer hem med helt andra saker, men det är väl lite charmen med andrahandsfyndande. Man vet aldrig vad man hittar.
 
Karmstol
Högst upp på min vill ha-lista är just nu en härligt snirklig pinnstol med armstöd. Gärna ordentligt nött av flertalet rumpor genom åren och med den där charmen som bara finns hos en präktig gammal möbel. Denna ska få en riktigt fluffig dyna och sedan stå framför sekretären. Jag älskar verkligen det hörnet av lägenheten men när sittplatsen jag har nu är en väldigt oergonomisk pall (för övrigt samma pall som också agerar soffbord i brist på annat) går det inte att sitta där längre stunder utan en rygg som klagar. 
 
Plats i stort behov av stol. På bilden gömmer sig faktiskt dock två andra loppisfynd - närmare bestämt örn-klockan och väggljusstaken.
 
Äggkoppar
Jo jag vet, man kan gå in vart som helst och få ett gäng tjusiga äggkoppar för en femma styck men nu är jag lite mer kräsen än så. Jag vill ha den pråliga varianten i glas, ni vet sådana där som är ett litet fat med äggkopp i mitten där man kan lägga skalet runt omkring. Blir alltid lika avis när Elsa visar upp sina... 
 
Kammarljusstakar
Det finaste jag vet faktiskt. Det började med att jag var avis på min farmors kammarljusstake i mässing och ville hitta mig en egen. Sedan fick jag istället tag på en helt underbar historia i glas (som syns lite suddigt på sista bilden i detta inlägget) och då var jag fast. Oavsett material, färg eller form är det något historiskt romantiskt över kammarljusstakar som jag tycker så mycket om. Även om de realistiskt sett kanske användes mindre till nattliga slottsutforskningar eller hemliga möten och mer för att lysa upp vägen till avträdet på morgonkvisten...
 
Ett fynd från början av året. Kan inte se mig mätt på den här glasyren alltså, helt otrolig. 
 
Böcker
Jag kollar alltid igenom hyllan med gamla böcker efter några fräsiga fynd. Kokböcker, naturböcker, handarbetsböcker, romaner, diktsamlingar. Det finns ofta mycket spännande men även om jag älskar att stå och kolla på dessa inbundna skönheter är det sällan någon som får komma med hem, här brukar ofta snålheten komma in på både gott och ont. 
 
Gamla ramar
Okej, jag kan egentligen stryka den här då jag har ett väldigt överflöd på sådana just nu. Men det är ju så roligt att kolla på! Jag fullkomligen älskar alla pråliga äldre ramar med rundat glas. Det ni, det är något helt annat än Ikea. 
 
Kakburkar med citroner är en sådan grej jag aldrig letat efter, men när jag väl sprang på den var det kärlek vid första ögonkastet och ett av mina bästa fynd någonsin. 
 
Glas
Jag älskar glas. Både som material och som dryckeshållare. Nu fokuserar vi dock på det sistnämnda. För tillfället är jag ute efter några större vardagsglas. Jag har lite väl många finglas som jag är lite väl dålig på att använda men bara en sorts vardagsglas. Och de skulle behöva kompletteras med något i modellen större. Dock har jag blivit väldigt kräsen när det kommer till i stort sett allting gjort av glas - det måste vara perfekt för att få en plats i mina skåp. 
 
Skålar och uppläggningsfat
Söta skålar eller fat i glas eller keramik har jag gärna ståendes lite här och var. Allra helst detaljrika glasskålar på fot, gärna med lock också. Min favorit ser ni på bilden nedan, det är dock inget loppisfynd utan den är efter min gammelmormor. Genom min uppväxt har vi alltid använt den som sockerskål och när jag flyttade var det en av få saker jag var orubblig med när allting skulle delas upp. Är just nu ute efter en lite större glasskål med lock att ha i hallen för hundgodis.
 
Vad brukar ni kolla lite extra efter? 
Loppis - Second hand
Grahnslöjd

Den där örnklockan skulle jag inte tacka nej till:D Själv håller jag alltid utkik efter brevpapper på loppis men sedan är det så att jag handlar mesta möjliga på second hand, undviker vanliga affärer faktiskt. Så är det nåt jag behöver för stunden håller jag utkik efter det, kan vara kläder till mig själv eller Lillen, handarbetsmaterial m.m. Nu senast köpte jag tre nya blommor på båsloppis:)

Svar: Åh, den är ju en historia för sig! Såg den på samma loppis där jag köpte skänken som står i hallen nu och efter jag åkte där ifrån kunde jag verkligen inte släppa den. Så ett par veckor senare lyckades jag tjata dit mamma att köpa den till mig i julklapp. Tyvärr funkar den inte, men galet fin är den ju ändå! Jag försöker köpa mer och mer på second hand, men tyvärr blir jag ofta lite väl spontan och får svårt för själva letandet. Det är ju både charmen och problemet med andrahandsfyndande, man vet inte hur lång tid det kommer ta att hitta den där saken man letar efter.
Jenny

BySiri

Åh jag var på en loppis igår och fyndade ett jättesött förkläde för ynka tio kronor. Känns lite som ett mirakel då loppisbutiken ligger i Stavanger och man oftast hittar en hm-kjol i såna för 149kr som samtidigt sälj i en hmbutik för 99:-... Det här var iallafall en vit historia som ingen någonsin vågat använda, med söta små blommor i en ram runt kanterna. tänker att den ska få pryda någon vägg hemma som dekoration ^^

Annars kommer jag jakta på små glas/vaser när vi är färdiga med flytt, för att stoppa skott, avokadokärnor, sticklingar o sånt i :) Och några större vaser som rymmer sommarens blomsterbuketter. Mest älskar jag dock att se efter porslin, gärna vitt med blått tryck och saker med historia, handmålade korgar osv :)

Svar: Vad kul! Ibland ska man ha tur :D Glas och vaser är ju så himla kul att kolla efter på loppisar, typisk sådan där grej man får både finare och billigare än nästan alla nygjorda. Har dock samlat på mig lite väl många så jag har satt köpstopp på små-vaser, såvida de inte är vääääldigt fina ;)
Jenny

Wilda

Åh vad kul att läsa! Jag letar nog mest efter krukor haha. Och tyger för inredning. Sommarklänningar. Trämöbler och träsaker till inredning och träverktyg till köket.

Svar: Jag tycker krukor brukar vara så svårt att hitta fina, blir alltid så avis när jag läser om alla som fyndar krukor hit och dit. Jag måste besöka fel loppisar helt enkelt! Kul att ta del av din lista! :)
Jenny

thea

Åh vilken kul läsning, kanske stjäl upplägget till min egen lilla webbplats! <3

Mycket fina fynd också! Själv kollar jag alltid efter krukor och sticklingvaser (pga ständig brist här hemma..), fina gamla koppar, fat och tallrikar från typ rörstrand, uppsala ekeby och gefle (har som regel att jag bara får köpa en av varje serie för annars skulle det absolut inte rymmas här hemma) och så försöker jag hitta den perfekta bäddsoffan just nu men än så länge har jag ingen lycka på den fronten.

Svar: Vad roligt att du tycker om det! Tycker verkligen du ska sno! :DVad mysigt det låter att liksom samla på serier så, ett inlägg om det skulle också vara riktigt roligt att läsa. Älskar att få snoka i folks porslinsgömmor!
Jenny

Alicia

Det här är ju görmysigt att få ta del av! Ska skriva ihop en sån här lista själv. Så fina saker också, du har verkligen en enhetlig smak och trots att allting kommer från olika ställen passar det så bra ihop i ditt hem. Det blir väldigt personligt, vackert och besjälat på samma gång.

Svar: Vilken komplimang! Tack Alicia<3 Älskar själv den här mixen av gammalt och nytt. Saker med lång historia och saker som väntar på att få skapa sin.
Jenny