Detaljplaner: tre månader senare

När jag satt och rensade bland mobilens anteckningar hittade jag en med namnet Saker jag vill ha som jag inte får glömma. Den började jag fylla på i höstas när jag på allvar började kolla efter ny lägenhet. Helt enkelt sådant jag kände var viktigt att ha i mitt hem, men som jag var rädd att glömma bort. Nu har jag bott här i ganska precis tre månader, så varför inte kolla på vad som blev av och vad som inte känns lika viktigt längre?
 
En låda med vykort i sekretären
Detta var punkten som först skapade behovet av listan. Jag insåg plötsligt att jag ville bli en person som då och då satte mig och skrev ner några ord bara för att visa att jag tänkte på mottagaren i fråga, och då är det ju bra att ha lite vykort till hands. Jag målade upp en drömmig bild av hur jag satt vid sekretären och drog ut en liten låda och med omsorg valte ut ett kort. Översta lådan till vänster blev sådeles vykortslådan, men det här med att lite spontant skriva ett kort har det gått sämre med. Det är min sociala fobi som säger ifrån precis som vid andra kommunikationsformer, det känns som att jag tränger mig på med min hälsning och bara stör. Så då slutar det med att jag är tyst istället. Försöker jobba med detta, men det går med minimala myrsteg. 
 
Hyllpapper i byrålådor
Åh jag minns denna! Det var i någon bok jag läste som en karaktär pratade om att dennes mamma propsat på att hyllpapper i byrålådor är viktigt. Låter luddigt, jag vet, men just det fastnade. Jag var ju bara tvungen att ha några fina hyllpapper i mina lådor. Det känns dock inte lika viktigt idag, lite för att jag googlade runt och insåg att det är rätt svårt att hitta fina hyllpapper och dels för att tanken helt enkelt svalnat. Är dock inte alls omöjligt att det flyttar in hyllpapper här en dag, tycker fortfarande tanken känns fin, men det är inte lika viktigt längre.
 
Städschema
Okej, jag måste erkänna en sak. Jag kan vara riktigt jäkla grisig och pinsamt dålig på att hålla ordning. Organisering och sortering är mina grejer, städning och rengöring not so much. Jag var riktigt nervös över detta inför flytten för jag ville så himla gärna bo fint. Planen var att göra ett detaljerat städschema med exakt vad som skulle göras och hur ofta. Vilka sysslor som skulle göras varje dag, varannan, varje vecka, varje månad, en gång i halvåret osv. Dock har detta inte behövts (än) vilket jag är skitstolt över. Jag diskar 1-3 gånger om dagen, dammsuger minst en gång i veckan, plockar undan efter mig och ser helt enkelt till att hålla det snyggt. Ger mig själv en gigantisk klapp på axeln!
 
Gästhandduk
Jag tycker det ser så mysigt ut när det i badrummet finns en speciell krok med en liten skylt där det står gäster. Dock har jag 1. Inte så många krokar och 2. Inte så många gäster. Det känns helt enkelt inte speciellt nödvändigt.
 
Kameran framme
Jag brukade alltid ha kameran nedpackad i kameraväskan som i sin tur stod bakom fåtöljen i sovrummet. Jag ville i samband med flytten satsa lite mer på bloggen så det kändes viktigt att ha kameran ståendes framme istället för ständigt nedpackad, för att steget till att ta lite spontana bilder i vardagen inte skulle bli lika långt. Detta har jag tagit fasta på och kameran har idag sin plats på sekretären medan alla övriga objektiv och tillbehör bor i kameraväskan som fått flytta in i garderoben. Bra lösning och mer vardagsbilder har det blivit, även om jag fortfarande vill bli bättre på den fronten.
 
Konst av personer jag beundrar
Förr ville jag bara hänga upp sådant jag skapat själv. Foton, teckningar och målningar. Jag resonerade varför skulle jag vilja ha någon annans saker på min vägg när jag kan göra något själv. Jag har dock börjat tänka om här och vill istället omge mig med verk av personer jag beundrar. Började till och med en specifik lista med saker jag ville ha på väggarna. Dock är inte min konst-budget lika stor som i mina drömmar så hittills finns bara två alster som kan räknas in i denna kategorin. Kevät-målningen av Alicia och visdomsord broderade av min mormor. 
 
Paradhylla
I höstas när jag och mamma började rensa i gömmorna för att dela upp alla gamla saker hittades en hel hög paradhanddukar som min mormor broderat. Vi har aldrig haft någon paradhylla så dessa har bara legat och tagit plats i en låda. Jag har en svaghet för när man lägger tid på att dekorera och försköna vardagliga bruksföremål och kände att det i mitt kök bara måste finnas plats för att visa upp dessa hantverk. Jag började spana på loppisar men hittade bara väldigt tråkiga, till sist vände jag mig till tradera och där blev jag genast kär i denna med små lådor. Auktionen höll på jobbigt länge men till sist fick jag min paradhylla för sisådär det dubbla jag hade tänkt lägga på den, men så mycket jag älskar den är det helt klart värt det. Har dock svårt för den här shabby chic-looken så har hela tiden tänkt måla om den, men tills jag bestämt mig för färg får den se ut som den gör. Extra kul är att efter jag skaffade den har jag fått fler paradhanddukar från olika håll i släkten så jag börjar bygga en fin liten samling! 
 
 
Har ni några detaljer i hemmet som känns extra viktiga?
Amanda Jona [FOTOGRAF]

Så kul att få läsa! :)

Svar: Vad kul att du tyckte om det! :)
Jenny

Wilda

Så rolig lista! Och åh andras konst känns ju så fint att ha. Jag har också en liten sån lista. Uppdaterade den senast igår :)

Svar: Verkligen! Så glad att jag tänkt om där. Hade varit kul att få ta del av din lista också någon gång :)
Jenny