Monthly Makers: tema tyg

Äntligen har jag haft både tid, lust och möjlighet att knåpa ihop ett bidrag igen! Det här året har hittills inte varit den kreativa höjdpunkt jag hade önskat men nu känns det ändligen som att jag trappar upp igen. Jag har just nu flera spännande projekt i huvudet behöver bara fixa lite material för att fullföra dem. 
Åter till Monthly Makers, denna månaden är temat tyg och det är Wilda som står för värdskapet. Jag bestämde mig för att ta tag i något jag skjutit på ett par månader, nämligen att sy en soffkudde! Den ena av mina kuddar hade ett överdrag med vintermotiv och det har ju känts sådär roligt nu efter att våren kom. När jag flyttade fick jag också ett gäng gamla gardiner av farmor, bland annat dessa med penséer som jag inte ville ha i något fönster men som skulle göra sig bra mycket bättre som en somrig soffkudde! 
 
Och det var nästan meant to be, för gardinlängden var i helt perfekt storlek till innerkudden jag redan hade. Behövde inte klippa något alls utan det var bara att vika ihop, sy ett par raksömmar, snygga till överlappskanten lite och sedan sy fast knappar och göra knapphål. Jag drog också för första gången fram instruktionsboken till symaskinen och lärde mig att det finns en knapphålspressarfot?! SÅ mycket enklare och finare det blev alltså, nu vill jag sy knappar överallt. 
 
Tyget är alltså en återbrukad gammal gardin, själva kudden använde jag samma som innan och knapparna fyndades i gammelmormors syskrin. En somrig soffa för noll kronor och inte mycket jobb med andra ord! Bästa sortens inredning om jag får säga det själv. 
 
Jag har funderat fram och tillbaka huruvida jag ska brodera en av blommorna för att göra kudden lite mer speciell och arbetad, men jag kan inte bestämma mig för vilken isåfall. De som är bra placerade är ju också vridna åt sidan så det ser ju inte så kul ut, och det blir ju lite mycket att ta någon närmare knapparna. Eller så broderar jag flera blommor på baksidan så kan man välja vilken sida som ska vara uppåt. Som två kuddar i en. Jag kan inte bestämma mig alls, vad tycker ni?
 
Har ni skapat något till månadens tema?

Veckan som gått: 20/2017

Veckan i korthet
I början av veckan kände jag mig väldigt låg och skör. Det i samband med två riktiga skitdagar på jobbet, ni vet sådana där dagar då allt som kan krångla bara gör det. Jag var inte på topp, med andra ord. Men i mitten av veckan började det vända och efter en fin helg känns det helt okej när jag ser tillbaka på veckan i helhet. I fredags åkte jag till mamma och igår åkte jag tillbaka hem. Ensam. Kevät ska vara där till på fredag då det ska bytas dörrar här i veckan. Det är första gången jag varit helt själv i lägenheten, första natten jag sovit här utan att Kevät bäddat sängen åt mig på kvällen. Det känns konstigt men jag vet ändå hur nöjd han är när han kan ligga på gräsmattan i skuggan av sin favoritbuske hela dagarna. Och på fredag sitter jag ju där igen, bredvid honom.
 
Höjdpunkter
 • Har en ny kvällsrutin som känns så fin, tänkte berätta om den i ett eget inlägg snart.
 • Har fått hem två finfina paket med saker jag beställt. Garner som ska förvandlas till två sjalar och vykort med helt galet fina illustrationer. 
 • Ångesten som aldrig riktigt behöver få grepp när telefonsamtal planeras in flera dagar i förväg. 
 • Stoltheten när man ställer sig och diskar när man egentligen inte orkar.
 • Men också stoltheten i att kunna strunta i det en annan dag.
 • Rostade pekannötter
 • Grillade majskolvar
 • Den där första sommardagen man går ut i shorts och t-shirt.
 • Fick en ny kompis i form av en liten västgötaspets-tant. 
 • En ensam lördagskväll som lyses upp av en plötslig konversation om böcker, feminism och resplaner.
 • Att sitta en stilla söndagsmorgon och nysta garn. 
 • Nyskurade golv.
Skapande
Knappt något alls. I början av veckan hade jag inte lust med någonting och i slutet var det istället tiden som satte stopp. Men istället har jag förberett genom att nysta upp det nya garnet till sjalarna jag pratade om förra veckan samt köpt mig en penna så jag kan skissa upp mitt broderi. Himla tur förresten att jag väntade lite med det sistnämnda för i fredags stötte jag på ett citat som passar perfekt till bilden jag har i huvudet, så nu får jag tänka om motivet lite för att passa in en text. 
 
Veckan som kommer
Under veckan ska jag försöka passa på att göra sådant som jag inte gärna vill krångla med när Kev är hemma. Idag började jag med att skura alla golv och någon dag tänkte jag åka och köpa färg så jag kan måla om piedestalen. På torsdag är jag ledig och tänkte passa på att åka på någon liten utflykt, sedan är det bara fredagen kvar innan jag går på två veckors semester! 
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning

Intressekoll för bokklubb

Jag hoppas ni har en härlig helg allihopa! I min del av landet var det verkligen sommarväder igår med 28 grader och strålande sol. Helt galet! Dagen avslutades hemma hos min mamma med grillning och där befinner jag mig även idag. Även om jag bor nära naturen är det himla skönt att kunna lämna lägenheten ett par dagar och åka till lugnet i mammas trädgård ute på landet. 
 
Nu var det ju dock inte detta jag skulle prata om idag, utan jag ville höra ifall några av er skulle vara intresserade av en bokklubb? Närmare bestämt en internetbaserad sådan. Jag och Sandra har spånat lite och kommit fram till att vi båda saknar en plats där vi kan diskutera böcker på djupet, därav denna intressekoll.
 
Tanken är en bok i månaden som vi väljer gemensamt, inget speciellt tema utan alla skönlitterära böcker oavsett genre, ålder eller författare. 5-7 personer om nu några vill hänga på, men max 8 för att det inte ska bli så rörigt. 
 
Vi vill främst rikta frågan till personer som redan har läsandet som en vana och som vill fördjupa det intresset med diskussioner och reflektioner, som skulle ta en sådan sak på allvar och inte bara se det som en rolig grej för att komma igång och läsa böcker. Som är öppen, nyfiken och går in med inställningen att läsa alla böcker även om det ibland kanske blir något helt annat än det du vanligtvis gillar att läsa. 
 
Ingenting är skrivet i sten så få inte upp förhoppningarna allt för mycket men hör av dig om du tycker det låter intressant, antingen i en kommentar eller i ett mail till perssonj95@gmail.com. Tipsa mer än gärna dina bokälskande vänner också! 
 
 
Bokcirkel - Bokklubb