Veckan som gått: 11/2017

Veckan i korthet
När jag tänker tillbaka på veckan kommer jag knappt på någonting som hänt men ändå vet jag att jag haft flera väldigt produktiva dagar. Jag har väl helt enkelt varit upptagen med vardagen. Ospeciella saker. Min tanke från förra veckan var att ha en lugn vecka där jag fokuserade på att planera upp allt som just nu behöver planering och tja, lugn har den väl varit. Det där med planering har fortfarande inte riktigt hänt. Jag är inne i en sådan period nu, jag vill väldigt mycket men det blir liksom inte av. 
Något jag däremot gjort i veckan är att spana ner i mina krukor där årets sådder just börjat titta upp ut jorden. Jag har tänkt att vi ska kika lite närmare på det under den kommande veckan. Jag är oerhört trött på mig själv som aldrig riktigt kommer igång med bloggen igen, jag lovar er en massa som jag sedan inte haft orken till att leverera. Men till nästa vecka har jag faktiskt flera inlägg på gång så förhoppningsvis blir detta någon sorts vändpunkt! 
 
Höjdpunkter
 • Våren har kommit till mitt kök i form av två buntar fluff-fyllda videkvistar som pryder bordet.
 • Hittat ett otippat lugn i att diska. Har alltid varit en sådan som skapar diskberg innan jag tar tag i det men nu står jag 3-4 gånger om dagen för att alltid ha en ren diskbänk. Så tillfredsställande! 
 • En oerhört grå dag som sprack upp till blå himmel mitt under eftermiddagspromenaden.
 • Den ena novemberkaktusen har börjat blomma! 
 • Alla magiska solnedgångar utanför fönstret. 
 • Halloumiburgare med avokado och picklad lök.
 • Att helt gå upp i ett samtal och plötsligt inse att det gått en hel timme. 
 • Att somna bredvid det här gosfejset:
 • Utforskade källaren och hittade ett mangelrum! Har värsta drömtvättstugan och detta var pricken över i. 
 • Programmet Bäst i test som går på SVT1, roligaste på länge!
 • Att få vykort. Snigelpost i allmänhet är det bästa jag vet (utom kanske räkningar då...) och även det något jag tänkt skriva mer om inom kort! 
 • Har varit flera vackra dagar och stjärnklara nätter under veckan.
 
Skapande
Håll i hatten för den här veckan har jag faktiskt skapat något! Plockade fram pennor och papper och knåpade ihop ett snabbt vykort som dock tyvärr hann hamna i postlådan innan det förevigades på bild. 
 
Från bloggvärlden
 • Julias inlägg om fjällvandring fick det att pirra i hela kroppen. Jag ser ofta tillbaka på förra årets dala-resa och det är få saker som skänker mig så mycket glädje och lugn. Den veckan gjorde så mycket för mig och jag kan knappt vänta på att få åka uppåt i landet igen. Julia tipsar om flera vackra platser hon besökt samtidigt som hon planerar sin kommande resa!
 
Veckan som kommer
Den kommande veckan ska jag verkligen ta tag i det jag hade tänkt mig för denna veckan. Nämligen planerandet. Jag känner ett stort behov av att samla ihop alla lösa tankar och planer jag har och verkligen strukturera upp saker. Minska kaoset i hjärnan och fånga det konkret på papper. Jag ska också baka för att kunna bjuda på lite fika i samband med min födelsedag och de sakerna plus såklart jobb och hund med allt vad det innebär känns som nog med åttaganden just nu. Jag känner mig fortfarande oerhört trött och skör så vila och lugn försöker jag ge mig själv så mycket det bara går. 
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning
Linnéa

Känn ingen press med att blogga mer! Ibland känner man liksom inte det där suget att skriva några inlägg och de som verkligen följer ens blogg kommer alltid tillbaka även om man tar kortare uppehåll.

Min vecka har väl varit okej. Det har varit ganska stressig i skolan, men det lugnar nog ner sig efter tentan på tisdag. I övrig har jag varit på inflyttningsfest hos en kompis, där jag träffade lite nya människor. Det var väldigt trevligt att spela sällskapsspel, prata om universitetslivet och laga mat tillsammans :)

Svar: Tack fina du! Jag känner inte så mycket press egentligen, det är mer att jag blir trött på mig själv. Att jag vill mycket mer än jag sedan hinner eller orkar. Behöver bli bättre på att prioritera, för jag tycker trots allt att himla mycket om den här platsen.
Hoppas tentan gick bra och att resten av veckan blir lugn! :)
Jenny

Julia

Så fina höjdpunkter! Har också spanat på videkvistar den här veckan och tycker det är ett stort vårtecken! Precis som Linnea skriver ska du inte känna någon press att blogga, låt det komma när det kommer, så blir man extra glad när det dyker upp något :) Tack fina du för att du nämner mig! Framför allt då det är om fjällen som är bland det bästa jag vet! Tack!

Svar: Jag vet inte riktigt hur jag snöade in så på videkvistar i år, jag brukar annars mest hänga upp mig på vårblommorna. Men det är väl kanske ett substitut för den ännu uteblivna tussilagon ;) Åh men tack själv för ditt härliga inlägg!
Jenny

Wilda

Åh jag är expert på att lova saker på bloggen och så blir det ändå inte av. Nu har jag bestämt mig för att sluta lova och sluta bygga upp förväntan (om jag inte är klar med det jag ska leverera). Kanske också något du kan testa med? Lätt hänt att sätta för höga krav på sig själv och sen händer ju livet. Så vackert med videkvisten <3

Svar: Ja det låter som en himla bra strategi. Det är ju så enkelt att planera och tänka sig allt man ska hinna och orka med, men sedan kommer ju livet som du säger. Det får bli lite som det blir med allting just nu känner jag, men det här med löften ska jag verkligen försöka sluta med. Pressen och det dåliga samvetet det sätter på en själv är ju så sjukt onödigt faktiskt.
Jenny

Julia

Vill framför allt odla det som jag äter en del av! Typ tomater och kryddor och så. Men lite sommarblommor hade också varit mysigt :)