Länkkärlek

De senaste veckorna har min datortid legat på ett minimum och bloggläsning har inte varit en prio. Jag har scrollat igenom bloglovin-flödet innan jag somnat, läst alla de där "vardagsinläggen" och rensat ut det som inte intresserar mig. Men allt som blev kvar, alla de där inläggen man vill lägga lite extra tid på att läsa ordentligt och kanske reflektera över i en kommentar - de samlades bara på hög. 
Idag skulle spendera dagen i min mammas nya hus för att vara hundvakt så varvat med skogsturer har jag suttit och läst igenom allting jag missat. Helt galet hur mycket starka, inspirerande, fantastiska inlägg om alla möjliga ämnen jag tagit del av idag! Jag tänkte dela med mig av de absoluta guldkornen till er, ifall det är något ni missat i blogosfärsen den sista tiden! 
 
Fredrika skrev ett inlägg som berörde mig så starkt, nämligen historien om en kofta som följt henne genom så mycket. Om kraften i handarbete. När ni ändå kikar in så kolla på de här underbara hängkorgarna av virkade dukar!
 
Emmas vackra konstverk! Älskar effekten som blir med stippling i allmänhet, men det passar verkligen extra bra till runstensmotivet - magiskt! 
 
Mikaelas nya inläggsserie Växtonsdag! Ser verkligen fram emot att följa detta, jag älskar sättet hon förklarar enkelt och logiskt samtidigt som hon backar upp med vetenskaplig fakta. Kolla bara in inläggen om olika problem hos krukväxter och vad man ska tänka på vid beskäring! Tokbra guider att spara och gå tillbaka till, det kommer i varje fall jag göra! 
 
Matildas inlägg om en sommar som förändrade henne har jag sett länkas lite här och var, och SOM jag förstår varför. Det är så starkt, vackert, vemodigt, inspirerande och avundsvärt. 
 
Julias fina inlägg om vårblommor väckte verkligen nostalgin hos mig. Minns hur jag brukade springa runt i trädgården för att kolla efter snödroppar så fort våren närmade sig. Först kom de bredvid rhododendronbusken och sedan en liten matta av blommor vid skogskanten på andra sidan gårdsplanen. Alltid! 
 
Johannas inlägg om en mormor som inte finns gick rakt in i mitt hjärta. Det väcker mycket känslor hos mig då min mormor gick bort innan jag föddes. Hon har alltid fattats, men samtidigt är hon idag en viktig person i mitt liv trots allt. Det är en udda men ändå fin relation tycker jag, som jag skrev lite mer om för ett tag sedan. 
 
Alicias snigelkott kan vara det sötaste jag sett! Eller iallafall det näst sötaste, för det slår ju såklart inte bilden på min Kevät. Hon är allt bra duktig, den där Alicia! 
 
Julia levererar ständigt riktiga pangrecept, men detta är verkligen något utöver det vanliga. Eller vad säger ni om gruyèrepanerade blomkålsnuggets med kryddig tomatsås och rostad potatis? Det vattnas i min mun iallafall, detta ska testas snarast! 
 
Marias inlägg om The 52 lists project fick mig riktigt nyfiken och sugen på dessa böcker. Tycker det låter helt fantastiskt, särskilt i hennes fina ord. Som ni kanske minns älskar jag den här typen av böcker och dessa skulle vara ett himla fint tillägg i min kvällsrutin
 
Ni har väl inte missat att Stina har publicerat sammanställningen av månadens Monthly Makers-tema? Hade varken tid eller ork att vara med själv i februari, så jag nöjer mig med att insupa all inspiration och ladda inför morgondagens temasläpp för mars månad. Kolla exempelvis in Denises stickfodral! Blev så himla inspirerad av detta då det känns som mina fodral (här och här) modell 2.0. Så smarta lösningar jag inte ens varit i närheten av att tänka på själv! 
 
Två andra inspirerande bidrag är Elins whiteboardtavlor och Ruths grytunderlägg! Dessa två kvinnor alltså, ständigt massa roliga ideer och grymma utföranden! 
 
Wilda skriver lika bra som vanligt. Först i ett oerhört starkt inlägg om att lära sig leva med kronisk utmattning och sedan delar hon med sig av tips för att hitta ett nytt sätt att leva. Tror att alla, utmattade eller ej, kan hitta något att ta med sig därifrån, en hjälp i vårt stressiga samhälle. 
 
Det blev en liten lista! Vad har inspirerat er den senaste tiden?
Länkkärlek
Mikaela

Men åh tack för fina ord om växtserien <3 <3 Och du, vad vackra bilder i det här inlägget!

Svar: Men tack själv för fantastiska inlägg! <3 Tyckte det kunde behövas lite sommarblomster såhär i snörusket som kom och grusade vårkänslorna!
Jenny

Wilda

Vilka pang-tips! Och tack för länkkärlek och så otroligt fina ord <3

Svar: Eller hur! Otroligt ändå hur mycket kraft och inspiration det cirklar runt i bloggvärlden, ovärderligt!
Jenny

Alicia

Åh så mycket bra tips, och tack för kärleken! Älskar dina blombilder förresten. Passar bra en sån här iskall men strålande marssöndag. Ha ett fint avslut på helgen, Jenny!!

Svar: Tack så mycket, tyckte det behövdes lite sommarblomster när snörusket kom tillbaka! Ha en härlig vecka!
Jenny

Lund Johanna

Tack så mycket för länkkärlek och fina ord <3

Såklart vill jag inte ge Sigge en sorg att bära egentligen, men ändå vill jag verkligen att han ska kunna känna sin mormor på samma sätt som du beskriver att du känner din. Som en riktig och viktig person, som den totalt underbara och speciella person som hon var.

Svar: Tack själv, för ditt starka inlägg<3 Jag tror att någon sorts sorg är oundviklig, men att det också kan växa fram något vackert där ifrån.
Jenny

Julia

Åh blev så glad att du tipsade om mig! Tack så mycket, och även för alla andra bra tips! Ska absolut kollas :)

Svar: Åh men det är ju klart, med alla dina panginlägg var det ju rätt självklart att få med något på listan! Och så mycket finare saker än att sprida vårkänslor finns ju inte! :D
Jenny

Fredrikapåvinden

Åh men va fint! tack för länkkärlek! Älskar att få ta del av andras favorit-inlägg och upptäcka nya favoriter. Gillar verkligen sånna här inlägg! <3

Svar: Åh, jag är likadan! Älskar att få ta del av andras favoriter, så tänkte att jag fick passa på :D
Jenny

Grahnslöjd

Tack för länkkärleken och övriga tips också, gillar när folk liksom letar upp godbitarna åt en!;)

Svar: Haha ja, visst är det smidigt! ;)
Jenny