Två nya bokmärken

Vilket svårt tema den här månaden! Geometri. Jag har faktiskt inte alls känt mig inspirerad av temat utan mest försökt komma på saker jag vill/behöver göra som skulle kunna kopplas till geometri. Där i början av månaden när det fortfarande var vinter den största delen av tiden var jag inne på att sticka en mössa, men när solen värmde mer och mer och jag fortfarande inte ens påbörjat den var det inte lika lockande längre. Min nästa tanke var att göra något sorts tidningsställ men där har jag inte kunnat komma på någon konstruktion jag verkligen fastnat för. Min nästa tanke var att måla, närmare bestämt att måla om en bricka samt piffa till några krukor. Det hann dock inte ske för förra veckan när jag var hemma och sjuk satte jag mig och började kladda ihop vad som senare skulle bli två bokmärken och efter en lång inledning är det just dessa jag ska visa upp som mitt bidrag! 

På den första ritade jag upp cirklar och lekte sedan med olika mönster innan den fick ett flätat snöre i vårpeppiga färger. Den andra blev.... Ja iallafall något! En färggrann historia med en tvinnad snodd.
 
Den med cirklarna blev jag rätt nöjd med och jag är sugen på att göra något liknande igen fast vara lite noggrannare. Den andra tippar jag på kommer få bo i någon dammig bok som öppnas sisådär en gång var tionde år, men även sådana ska väl ha bokmärken tänker jag! 
 
 
Har ni skapat något till månadens tema?

Veckan som gått: 12/2017

Veckan i korthet
Veckan började minst sagt uselt med feber och yrsel men sedan artade den sig rätt bra. I torsdags fyllde jag år och som vanligt blev det en ganska deppig dag, det här med födelsedagar är inte riktigt min grej. Under helgen var dock min mamma här, vädret var vackert och jag fick lite materiell lycka i form av urfina presenter så den kan jag inte klaga på! 
 
Höjdpunkter
 • Många koppar te i smaken björnbär-lavendel.
 • Det växer så det knakar i mitt köksfönster! Nu börjar även karaktärsblad titta fram.
 • Köpte avokados till extrapris och har ätit helt perfekta exemplar varje dag sedan dess. Vardagslyx! 
 • Nya medlemmar i växtfamiljen! Förutom en fluffig fjädersparris och ett rosaspräckligt åderblad fick jag en underbart fin monstera i födelsedagspresent! 
 • En fin barndomsvän kom hit på födelsedags/lägenhetskikar-fika. Så härligt att catcha up med några timmars prat när man träffas allt för sällan. 
 • Den dagen där jag skrev: Har en så bra känsla i kroppen just nu
 • Födelsedagsrosor från Plantagen. De bästa kundklubbarna är ju de som delar ut gratis blombuketter, helt klart!
 • Fått så himla fina och bra saker jag önskat mig. Har kunnat stryka två stora måste skaffa till lägenhten-punkter vilket känns otroligt skönt! 
 • Går knappt att hitta en enda vrå här hemma just nu där det inte finns antingen en krukväxt, något nysått eller en vas med blommor.
 • Har sett första tussilagon! Enligt mig börjar våren när första snödroppen kommer men den är här på riktigt först när tussilagon blommar. De två allra viktigaste tecknen på hela året tror jag bestämt! 
 • Gårdagens solnedgång över havet. Magiska färger, maffiga klippor och allting som speglade sig i vattnet. Har inte riktigt insett förren nu hur nära jag faktiskt har ut till kusten och havet, känns helt konstigt. 
Skapande
Äntligen har något lossnat! Förutom att brodera på min duk har jag testat lite olika ideér och tekniker till månadens Monthly Makers. Precis vad som ska bli mitt bidrag har jag inte riktigt bestämt mig för än, har fortfarande lite experimenterande att göra, men ni kommer få se det imorgon eller på tisdag iallafall! 

Från bloggvärlden
Veckan som kommer
Redan igår kastades mina planer för veckan om en del så vi får väl se lite vad som händer. Veckan i sig blir nog lugn, gissar att det kommer bli en del övertid så utöver jobb och hund ska jag inte sätta upp några måsten. Till helgen får jag hjälp med lite fix i lägenheten och om jag hinner och orkar tänkte jag ta en tur till mina gamla hemtrakter för att plocka ramslök. 
 
Hur har er vecka varit? Och har ni några spännande planer för den kommande?
Veckosammanfattning

Det här med snigelpost

Finns det något roligare än att komma hem och se att där på dörrmattan, bland reklam och räkningar, sticker det upp ett kuvert med handskriven text. Eller kanske ett vykort - ett tecken på att någon fin person tänkt lite extra på dig och tagit sig tiden att välja ett kort och skriva ner några rader istället för att skicka ett sms. Det är i varje fall få saker som höjer mitt humör lika snabbt. 

Så jag tänkte på en grej. Jag får inte rolig post alls lika ofta som jag skulle vilja, och jag har heller inte tillräckligt många i min närhet jag spontant kan plita ner några ord till. Och kanske är det några av er som känner likadant?
 
Min fråga är alltså - har jag några läsare som kravlöst vill bli vykortspolare eller brevvänner? Allt från sporadiska kort med väderuppdateringar till långa brev om något gemensamt intresse. 
Skicka isåfall ett mail med din adress och några tankar till perssonj95@gmail.com så återkommer jag så snart jag kan!