Veckan som gått: 3/2017

Veckan i korthet
Har haft en välbehövligt lugn vecka utan större utsvävningar. Både upp- och nedgångar såklart men flera bra besked och mycket glädje den här veckan. 
 
Höjdpunkter
 • Var SÅ nervös inför möte på banken men fick prata med en supertrevlig kvinna och allt gick hur bra som helst.
 • För ett tag sedan beställde jag en påse från Sellpy och under veckan har jag kunnat följa auktionerna med mina kläder, otippat spännande och bra mycket mer pengar än jag väntade mig! Mycket som gick till välgörenhet också, så himla bäst tjänst det där ändå!
 • Har äntligen lärt mig plocka ner pallar med skjutstativ! Har kunnat köra förut men inte riktigt vågat krångla i trånga gångar.
 • Köpt lite nya spännande fröer, kliar i odlar-fingrarna nu! 
 • Min tå som brottats med en infektion sedan någon vecka innan jul är äntligen nästan helt läkt! Too much info kanske men sannerligen en höjdpunkt! 
 • När tre personer går in på en loppis och allihop hittar varsin sak de letat efter LÄNGE. Sammanlagt till ett pris av 72kr, det mina vänner är vad som kallas ett kap! Eller ja, tre kap. 
 • Läst en så himla bra bok, fast mer om den får ni läsa i slutet av månaden.
 • Att följa den emotionella bergochdalbanan min mammas liv varit den här veckan, och se den sluta så himla bra.
 • En kort skogspromenad som blev en lång skogspromenad som bjöd på de mest spektakulära färgexplosionerna i solnedgången.
Skapande
Har stickat klart Hermanna-kragen äntligen! Och blev helt sjukt besviken. Gillar den inte alls och blev därför allmänt besviken och opepp, vilket är anledningen till att den inte ens hamnat på bild än. Kanske tycker jag bättre om den efter den första besvikelsen lagt sig, vi får väl se. 
Annars har jag faktiskt inte gjort något alls den här veckan, tråkigt nog.
 
 
Från bloggvärlden
 • Blev så himla glad av Beatrices inlägg från kaktushuset. En så härlig sommar-pepp när det bara är grått och trist ute. Jag älskar verkligen att gå runt i diverse växthus och fina trädgårdar men gör det alldeles för sällan. 
 • Alicia visade i sin sammanställning Den kreativa veckan upp ett par processbilder på målningen hon gör av Kevät. Är han inte helt underbar?! Och ja, Alicia också då såklart! 
 • Elin visar upp sin almanacka! Blev så himla inspirerad när hon visade upp tidiare års modeller så jag har väntat med spänning på att få se årets version. 
 • Ruth på Hungry Heart har nylanserat sin blogg med nytt utseende och skarpare inriktning, tror detta kan bli precis hur bra som helst! 
Hur har er vecka varit?
Grahnslöjd

Får man veta mer om loppisfynden sen?:) Var på second hand idag och hittade äntligen "den perfekta svarta koftan" jag letat efter i typ 3 år!:)
Kul att du tipsar om almanackan!!:)

Svar: Självklart! Ska börja visa upp alla fynd jag gjort senaste tiden efter jag flyttat och kommit i ordning lite. Nu åker dels allt direkt i lådor och dels är det så kaosigt här just nu att jag känner noll inspiration till att få tagit fina bilder på sakerna.Vad roligt med koftan! Blir ju extra kul när man springer på något man letat efter länge!
Jenny

Vicky

vilka massa bra länktips, tack! och denna björnhund i can't!!! <3

Svar: Kul att det uppskattas! Och ja, han kan allt slå på charmen när han vill ;)
Jenny

BySiri

Kul med Sellpy ! Önskar verkligen att det fanns här också verkar va så himla smidigt :) Håller själv på att sälja av saker på finn.no (blocket) men kläder tycker jag är svårsålt så det skänker jag oftast till "stadsmissionen" här.

Vad härligt med bra bankmöte också! Sånt brukar killa ordentligt i magen tycker jag (möte med s.k. auktoriteter) Vad är det för fröer du köpt?

Min vecka slutade ju tungt med inställt psykologbesök och typiskt nog var min vanliga läkare sjuk igår när jag skulle dit, hon är väldigt snäll och jag hade sett fram emot att få prata med henne om den inställda psykologen. Hamnade istället hos en annan läkare på samma mottagning eftersom sjukskrivningen gick ut den dagen och behövde förnyas men han var snäll och tog sig tid att prata med mig så det gick bra.

Och när jag kom hem fick jag ett mail med ny kallelsetid till psykologen! 1 februari! Inte alltför långt bort bara knappt över en vecka ju :D Så den här veckan började bra ändå och jag ser framåt igen. Kommer du visa era loppisfynd förresten? Måste säga att jag blev nyfiken ^^

Kram

Svar: Sellpy är verkligen bästa grejen, så galet smidigt att det är lite sjukt! Man kan ju hoppas att de sprider verksamheten till fler länder!
Förstår att det var tungt när både psykologen ställdes in och din läkare var sjuk, men vad skönt att du ändå fick komma till en bra läkare! Och ännu bättre att psykologtiden kom så snabbt! Blir verkligen glad för din skull, så som du väntat på detta! Ska hålla alla tummar jag har för att denna tiden inte ska ställas in också, men de kan väl inte göra så två gånger?

Loppisfynden kommer jag visa så snart jag flyttat och packat upp! Allting åker direkt i lådor och det är så kaosstökigt här mitt i packandet att det inte går att få till bra bilder någonstans just nu.
Fröerna blev några kaktusar och succulenter jag misslyckades med förra året samt palettblad, lammöron och så kallade bunny tails.
Jenny

Linnéa

Spännande med fröer! Önskar också att jag kunde odla hemma lite, men har inte plats för det i lägenheten :(
Vad tråkigt att Hermanna-kragen inte blev som du hade tänkt :/ Min blev ju inte heller som jag hade tänkt, men den har växt på mig och nu gillar jag den jätte mycket.

Svar: Vad tråkigt, inte ens några krukor på fönsterbrädan? För mig är fönstren enda platsen jag har att odla på och det går att få in otippat mycket där, kika gärna in i min växt-kategori för att se allt jag sådde förra året :) http://rangifers.se/category/vaxter-odling.html
Jenny

Linnéa

Tyvärr inte :( Min fönsterbräda är typ knappt 35 cm bred, så det får plats en liten kruka och en lampa. Det är nog världens sämst planerade lägenhet när det kommer till förvaringsytor.

Svar: Åh vad trist! :/
Jenny

BySiri

Ser fram emot att se de! Nej förstår att det kanske blir lite väl bökigt (sen är det nog mycket roligare att ta bilder i din nya lgh sen) :) Finns det plantor som kallas för lammöron och bunny tails? Hur mysigt?!?! Fick ett starkt behov av googling nu haha.

Det blev f.ö- inställt igen, pga sjukdom. Men fick en ny tid nästa torsdag så siktar mot den :)

Svar: Ja men precis, ingenting känns ju direkt roligt att göra här hemma nu när jag istället kan göra det i nya lägenheten! Lammöron är största nostalgiväxten för mig, det har alltid växt lite här och var i min morfars trädgård och jag minns hur jag alltid gick (och går, haha) runt och kände på bladen som är sammetsmjuka - som ett lammöra! Bunny tails hittade jag förra året men var för snål för att köpa då, men nu kunde jag inte hålla mig längre ;)

Men nej vad tråkigt! Skönt ändå att få en ny tid på en gång, håller alla tummar jag har den här gången!!!
Jenny