Veckan som gått: 2/2017

Jag tänkte att vi kör dessa sammanfattningar på måndagar istället så man får med hela veckan!

Veckan i korthet
Var inte den här veckan minst 15 dagar? Känns som det var hur länge sedan som helst jag skrev förra sammanfattningen. Veckan har känts ganska lik förra veckan, med mycket upp och nedgångar och ett sorts vemod som hängt med. Jag är trött, grinig, har 1000 saker att tänka på, har det vanliga dåliga samvetet för Kevät som måste vara hos hundvakt och vill bara FLYTTA NU. Fysatan vad irriterande det är att bara gå och vänta. Har gått och väntat sedan oktober och nu när jag är inne på slutspurten har tålamodet sinat helt. 
 
Höjdpunkter
 • Sol och blå himmel! Alltså finns det något som höjer humöret snabbare? Tror inte det.
 • Igår hade min nya lilla handarbetsgrupp ha första träffen! Okej det låter lite mer fancy än det är, i ärlighetens namn är det min mamma och hennes kompis som bestämde sig för att träffas regelbundet för att handarbeta och tjöta. Och jag bestämde mig ungefär lika snabbt för att hänga på samt inkludera kakätning i dagordningen. Roligt hur som helst! 
 • Har även på grund av detta bakat för första gången på HUR länge som helst. Blev superklassiskt med kolasnittar och skrädmjölskaka. 
 • Var på nyöppningen av en loppis (som flyttat in där en av mina favvoloppisar nyss stängde) och fyndade sötaste lilla skålen. Kan stirra på glasyren hela dan. 
 • Känt mig stolt över mig själv när jag insåg en enorm utveckling på ett område jag inte reflekterat över på länge. Men jag tänkte att detta ska diskuteras ordentligt i ett eget inlägg.
 • Är så glad över några arbetskamrater. Vem kunde tro att man skulle hitta vänner när man började ett nytt jobb? Inte jag iallafall. Men jädrans vad mycket bättre dagarna blir när man kan både gnälla och glädjas tillsammans. 
 • Har varit och mätt i lägenheten. Kunde konstatera att ett par möbler jag trodde var alldeles för stora kommer gå in helt perfekt, så skönt! Också måttat för lite saker jag ska bygga så nu är det dags att börja skissa. 
 • Rostad barkis med avokado. Drömfrukost både lördag och söndag. 
 • Att jag bestämde mig för att snabbt som attan dra med mig hund och kamera för att fånga dagens sista solstrålar uppe på berget. 
 
Skapande
Förutom bakningen jag nämnde här ovan har jag äntligen satt nålen i broderifyndet! Tycker jag fick gjort en del på en kväll ändå, jämför med första bilden i inlägget jag länkade till. Känns som ett otroligt kul projekt och jag ser fram emot att göra färdigt den här hur högt min inre perfektionist än skriker om skeva, klumpiga stygn. Har också stickat en hel del på Hermannakragen så den blir förhoppningsvis klar relativt snart! 
 
Från bloggvärlden
Jag har inte hängt med i mitt bloggläsande ordentligt den här veckan. Eller ja, jag har läst som vanligt men mest skummat igenom och inte riktigt haft möjlighet att ta in inspirationen och peppen jag vanligtvis känner. Så den här listan blir kort men desto godare med två riktiga guldkorn! 
 • Linnéa Elisabeth bjöd på ett så härligt DIY. Nämligen fågelmat serverat på finaste sätt! Mums åt hungriga småfåglar och bra mycket tjusigare än den klassiska talgbollen. Allt som ger lite extra Alice i Underlandet-känsla får ju högsta betyg från mitt håll! 
 • Mikaela har visat ännu ett av sina keramikalster. Hon lyckas alltid dela med sig av helt fantastiska grejer men nu har hon allt överträffat sig själv och tja... Alla andra också. Tror denna bergsvas kan vara det finaste jag sett någonsin, HELT magisk! Klicka in på en gång om ni lyckats missa denna! 

Hur var er vecka? Något speciellt som hänt?
Grahnslöjd

Låter mysigt med handarbete och loppis!! Vår lilla familj gjorde äntligen ngt tillsammans i lördags. Var ett tag sedan sist så det var riktigt kul!!:)

Svar: Åh det låter härligt! Får hoppas det blir möjlighet för mer av det framöver då :)
Jenny

Mikaela

Gud vad fin skålen var, verkligen magisk glasyr! Och tack för länken <3 Hur långt är det kvar tills du flyttar nu då? Fattar att du inte orkar vänta mer, haha :)

Svar: Eller hur! Blev så glad i det fyndet! Det är lite mindre än en månad kvar, så det börjar ju dra ihop sig men känns ändå som tiden verkligen sniglar...
Jenny

Alicia

Åh vad kul med broderiet! Det känns så högtidligt och fint att det får leva vidare genom dig. Så fin historia <3 Skålen är också magisk? Älskar små handgjorda skålar med flammig glasyr. Min stora passion i världen - förutom gamla broderier kanske.
Hoppas tiden till flytt går fort fort fort nu! Vet precis hur frustrerande det kan vara att vänta! Heja på och lycka till <3

Svar: Känns så kul att du kan dela den högtidlighets-känslan med mig och uppskatta hela historien!<3 Och där är en till passion vi delar - små handgjorda skålar med flammig glasyr. Så himla fint i allmänhet att kunna njuta av någon annans hantverk, föreställa sig den som kämpat med föremålet.
Jenny

Rebecca

låter som en fin vecka! så himla fin skål!

Svar: Ja den började lite skräpigt men slutade riktigt fint! Och skålen, är så himla glad i den!
Jenny

Jeanette

Nej du får inte tänka sånna tankar om ditt broderande. I mina ögon är det helt sjukt bra gjort :)

Svar: Åh men tack! :)
Jenny

sandra

Broderiet! SÅ himla, himla fint <3

Svar: Visst är det?! SÅ kär i mönstret!
Jenny

Johanna

guuud vilket fint broderi!! Jag är SÅ sugen på att brodera något själv och har införskaffat både tyg, garn och sådana spänn upp-ramar (?) men vet lixom inte vart jag ska börja...

Svar: Visst är det! Så himla glad att jag hittade det! Åh vad kul att du tänkt börja brodera. Jag känner så igen vad du säger, var själv så himla nyfiken och taggad på att börja men var rädd att göra fel eller att det inte skulle bli bra nog. Vilket är så himla orimliga känslor egentligen. Sedan hittade jag detta som min mamma påbörjat för över 20 år sedan och efter jag tog över det känner jag mig hur taggad som helst på att fortsätta med egna broderier sedan. Jag tänker att det kanske är bra att vänta med det där drömbroderiet en har i huvudet och börja med något enkelt som inte gör något ifall det inte blir perfekt, bara leka lite med något roligt motiv liksom! Ska bli kul att se vad du hittar på hur som helst :)
Jenny