Veckan som gått: 1/2017

Som ett nytt inslag här på bloggen tänkte jag varje söndag sammanfatta veckan som gått lite. Riktigt hur det kommer utformas och se ut får växa fram tänker jag men jag vill iallafall få med höjdpunkter, det allmänna måendet, skapande och kreativitet samt lite länkkärlek för att lyfta de bloggar som inspirerat mig mest i veckan.
 
Veckan i korthet
Det har varit en jobbig vecka på många sätt. Den har varit lång och bara irriterande. Jag har inte mått dåligt men ändå inte mått bra. Varit inåtvänd och helst inte haft så mycket kontakt med andra. Jobbet har funkat men samtidigt varit något utav ett ångestmoment, det är en jobbig period nu där arbetsuppgifter kan skifta snabbt och jag inte kan lägga upp dagarna som jag brukar. Samtidigt har det varit en bra vecka. Utöver jobb har det varit lugnt, fredagen var ledig och spenderades hemma. Jag passade faktiskt på att köra en liten EFIT som kommer upp i veckan! Jag pratade äntligen med min chef, något jag tänkt på länge men inte riktigt vågat ta tag i, och allt gick så himlahimla mycket bättre än jag väntat mig. En stor ångest som släppte, jag kommer efter flytten ha extra lång lunch för att hinna hem ordentligt och ta ut Kevät. 
 
Höjdpunkter från veckan
 • Gjorde en hemmagjord pizza som blev så jädrans god att jag lagade till prick likadan dagen efter.
 • Mötet med chefen jag nämnde här ovan.
 • Doftljus som luktar lägereld.
 • Att leka i snön med Kevät, att se honom så lycklig.
 • Promenaden jag skrev om.
 • Har kollat på de fyra sista Harry Potter-filmerna och blivit så himla nostalgisk. Som jag saknat denna magiska värld. 
 • Maffiga solnedgångar hela veckan.
 • Böcker som griper tag från första sidan.
 • Mina ekar som börjar bli en liten skog. Eller kanske inte skog, men dunge iallafall! 
 
Skapande
Har ritat en teckning i a4, vilket känns lite stort då jag nästan alltid fegar i a5. Hela får ni dock inte se nu, men ett par smygtittar bjuder jag på i EFIT-inlägget sedan! 
Har också blivit några varv stickade på Hermanna-kragen. Ingen superkreativ vecka med andra ord, men det känns ändå väldigt bra. Har varit något sorts motstånd mot allt skapande det sista, men nu har allt bara känts så bra. 
 
Från bloggvärlden:
 • Fototips! Elin på Nevnarien tipsar om stillebenfotografering och Emma Grahn instruerar till hur man fångar natthimlen. 
 • Monthly Makers är tillbaka med lite nyheter för året. Bland annat gillar jag skarpt att temasläppet är framflyttat till den femte! Kolla in mer och se månadens tema hos Jessica
 • Okej, detta inlägget är inte från senaste veckan men ni måste ändå kolla in Alicias inlägg om landskapsbroderier! Tycker detta är ett så häftigt ämne och älskar att få lära mig lite mer.
 • Vickys tillbakablick på 2016 i mat-form! Älskar upplägget och idén så mycket! Såg nu att det kommit en fortsättning också, ska läsas pronto! 
 • På tal om mat, Julia på Tuvessonskan har gjort en liten årsresumé. Är så glad att jag hittat denna människan, helt jäkla galet hur GOTT allt hon gör ser ut. Och de recepten jag testat snabbt blivit vardagsfavoriter! 
Avslutningsvis
Här i slutet på veckan har jag tänkt en del på mina mål jag satte upp för 2017. Insett att jag inte tänkt på dem alls så här första veckan. Insett att de inte gäller än ändå. Mitt nyår har inte kommit än, det kommer i februari. När jag flyttar. Det är den gränsen jag satt upp hela tiden, bara att jag inte insett det. Så jag kommer faktiskt strunta i dessa just nu, börja om i mars istället. 
 
Nu är iallafall årets första vecka över och framöver har jag flera saker att gå och vara nervös över, men än så länge är det iallafall mer pirrigt nervöst och inte ångest-nervöst. Vi får hoppas det håller i sig så kan det bli en riktigt bra vecka 2!

Hur har er vecka varit? En fin start på året eller bara en tid att dra ett streck över? 
Veckosammanfattning
Julia

Åh va mysigt med en sammanställning! Även om det känts kämpigt tycker jag dina höjdpunkter var väldigt fina och bilden på Kevät gjorde min morgon! Min vecka har varit så konstig! Började året utomlands och kom hem sent i förrgår och är alldeles virrig av tidskillnader och annat knas. Väntar på mitt bagage som inte ville följa med hela vägen hem och sen ska jag nog ta tag i den där omtalade nystarten.

Svar: Vad kul att det uppskattas! Förstår att det blir skumt med resor och grejer, men personligen tycker jag det är kul att du är tillbaka! Har saknat dina uppdateringar och ska bli kul att se vad du hittat på :) Får hoppas att det löser sig smidigt med bagaget med!
Jenny

Grahnslöjd

Åh, såna här inläggsserier är så roliga, ser fram emot det! Kul att du listar bra saker som hänt! Efter att jag läst om din kvällsrutin för ett bra tag sedan har jag också börjat skriva ner bra saker från dagen i punktform i min dagbok. Så tack för det tipset!:)

Svar: Vad roligt att du ser fram emot det! Tycker själv det är himla kul inslag på andra bloggar :) Och vad fint att du fått rutin på att lista dagens glädjeämnen! Är en så himla härlig avslutning på dagen. Hur pissig den än kan ha varit finns det alltid höjdpunkter att lyfta!
Jenny

Wilda

Åh vad skönt med bra besked från chefen! Och åh håller helt med om Tuvessonskans recept. :) Lycka till med flytt etc! :D

Svar: Verkligen! Tack så mycket :D
Jenny

Alicia

Vad kul med ny inläggsserie! Den Kreativa Veckan har verkligen varit jättebra för mig, både att dokumentera små framsteg i olika projekt och att faktiskt få tummen ut och göra vissa saker som jag går och skjuter på. Sen kan det vara lite stressande att skriva veckosammanställningar för en inser hur snabbt tiden går och vad en inte hunnit göra (typ din målning, som jag tänker på varje dag </3).

Tack för länkkärleken också <3 Just nu

Alicia

Vafanken, höll på att fylla i mina namnuppgifter och tryckte enter och då postades det visst - lite för snabbt! Skulle lägga till att jag hoppas de här veckosammanställningarna kan ge samma motivation och spark i baken som jag upplever att jag fått ut av mina! :)

+ Säga att just nu ser jag fram emot att få lite ordning på livet (har varit en stormig höst, stormig december och nu står jag inför en stor förändring i min vardag som kommer bli stormig men troligtvis jääävligt bra när jag väl fått vänja mig!), med tid att måla, läsa ikapp din fina blogg som jag verkligen saknat när jag stressat med annat, läsa böcker (vilket din läs-sammanställning från 2016 också inspirerade mig till - imponerande!) och bara vara lite. Tror 2017 kan bli ett bra år!

Kram på dig och ha en fin vecka :)

Svar: Dina Kreativa Veckan-inlägg har verkligen varit en inspiration! Tycker det är ett så härligt koncept och jag blir alltid sugen på att dyka ner i nya projekt. Har senaste halvåret eller så varit extra inne på broderi i olika former (även om jag fram till nu inte tagit tag i det hela och broderat något själv, så drygt det där när man tänker att man inte kan tills man en dag inser att man måste börja någonstans?!) så det gör ju inte ditt arbete mindre inspirerande precis! Kan tänka mig att det blir både morot och spark i baken, är väl lite det jag hoppas på också! Att verkligen se till att jag har något att "redovisa" varje vecka, bli bättre på att dela med mig av processen istället för bara resultat och faktiskt GÖRA allt det där jag går runt och bara vill hela tiden.

Och du behöver inte känna stress för målningen. Prioritera allt du behöver prioritera och ha inte den som ett extra magont! Den blir klar när den blir klar och det är hundra procent okej, lovar!<3

Låter spännande med en stor förändring! Blir riktigt nyfiken ju ;) Hoppas iallafall att du kommer in i en bra vardagsrutin med minimalt stressande och maximalt med tid och ork för allt annat härligt! Vad kul att kunna inspirera med läsningen förresten! Håller faktiskt på att planera upp för lite teman och allmän läs-inspiration att kicka igång med till våren. Kör bloggen på lite halvfart nu och planerar att kicka igång ordentligt igen efter jag kommit i ordning i nytt hem osv, så blir väldigt mycket funderande och planerande under tiden!
Jenny