Monthly Makers: tema kontrast

 
För en gångs skull hade jag mitt bidrag klart i riktigt god tid men den där prestationsångestjäkeln har hindrat mig från att visa upp det. Jag hade en väldigt klar idé innan jag började rita men det slutade med att jag gjorde något helt annat och på grund av detta blev jag rätt missnöjd. Bilden åkte ner i en låda och då jag varken hade tid eller ork att göra något nytt bidrag tänkte jag att jag helt enkelt skulle skita i det. Men det kändes så tråkigt, att hoppa över årets första tema, så efter mycket om och men plockade jag fram den där bilden igen och även om det inte är något mästerverk gillar jag den ändå så här i efterhand. 
Och kontraster är den ju full av! Mellan färger, mellan ord och motiv, mellan ord och textstil. Mellan känslor. 
 
 
Idag är sista dagen att lämna sitt bidrag hos Jessica, så har ni inte hunnit än finns det fortfarande lite tid kvar! 
Linnéa

Jag tycker den blev jätte fin!! Vad är det för papper du har målat på?

Svar: Tack så mycket! Det är ett vanligt akvarellpapper av sämre kvalitet, inte alls ett optimalt men jag hittade ett block med bara ett papper kvar så jag ville göra slut på det :)
Jenny

Wilda

Åh vad fint med alla blommor. Så häftigt mönster det bildar tillsammans. Och så fint skrivet! Är svag för typografi <3 Tycker att du ska vara stolt!

Svar: Åh tack så mycket! Har själv fastnat för typografi det senaste, tycker det är så häftigt hur mycket man kan påverka bara med hur texten ser ut.
Jenny

Mikaela

Hur fint som helst ju, särskilt typografin är jag impad av!

Svar: Åh tack så mycket!
Jenny

Grahnslöjd

Vilken härlig komposition!! Tycker att den blev jättehäftig!

Svar: Tack så mycket! Vad roligt att du gillade den! :D
Jenny

Linnéa Elisabeth

Jag tycker absolut inte att du ska vara missnöjd! Det blev ju hur fint som helst!! Är superimponerad utav typografin. Det är absolut inte alls en av mina starka sidor när det kommer till att använda sig utav penna och papper.. Men du är grym ju! Har du använt en kalligrafipenna till den här?

Svar: Åh men tackar! Jag fick för mig för ett tag sedan att jag ville bli bättre på att texta, så sedan har jag övat på jobbet en hel del när jag ändå ska skriva godsmärkningar och liknande på kartonger - vem har sagt att lagerarbete inte kan vara kreativt liksom ;) Det är inte en kalligrafipenna utan en lite mjukare fineliner jag använt. Är alltså inte "riktig" kalligrafi utan vad som brukar kallas faux brush lettering (finns massa bra tips och knep om du googlar), alltså har jag skrivit texten vanligt och sedan bara förstärkt alla downstrokes med tjockare linje. Där det hade blivit så med en kalligrafipenna :)
Jenny

Jess

Så himla snyggt! Älskar kontrasten mellan de färgglada små blommorna och den svarta texten.

Svar: Åh tack så mycket!
Jenny

Louie

Väldigt fin!

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Ruth

Vad glad jag är att du plockade fram kortet ur lådan och sade åt prestationsångesten att den kunde lägga sig där istället! Jag tycker ju att ditt kort är så himla fint och är grymt imponerad över hur fint du fått till kalligrafin. (Det är ju svårt!)
Dessutom tänker jag att det man själv kanske tror är katastrof är ljuva blomster egentligen... =)

Svar: Åh men tack vad gullig du är!<3 Gillar skarpt din tolkning också, känns som ett extra fint sätt att ta min tanke ett steg längre :)
Jenny

Julia

Du textar så himla snyggt! Fin kontrast i mening och känsla också

Svar: Tack så mycket!
Jenny

BySiri

Åh vad fin den blev! Tänk att ta ett ord och liksom skriva det motsatsvis som du har gjort, jag gillar det skarpt :) Hur har du gjort texten?

Svar: Tack så mycket! Jag har textat med först blyerts och sedan vanlig fineliner, sen förstärkt "downstrokesen" (alltså de gånger man för pennan nedåt och inte uppåt) med tjockare linje. Så kallad faux brush lettering :)
Jenny

Alicia

Vad modig du är som delar med dig fastän det känns motigt! Jag vet exakt hur det kan kännas hehe, som en kall skål gröt som trycks ner i halsen med potatispress. Jag gillar hur du tolkat teman i kalligrafi! Inspirerande ord och peppiga budskap blir så mycket roligare i kontrastrika miljöer, och dystopiska ord passar bra med blomsterbård. Fint Jenny!

Svar: Tack för din fina kommentar Alicia! Är helt förundrad över all fin respons på den här bilden som jag mest ville riva i småbitar. Men måste erkänna att den växer även i mina ögon, ibland krävs det ju lite distans och andra synvinklar för att få något att fastna. Gillade verkligen Ruths tolkning i att det man själv tror är katastrof egentligen kan vara ljuva blomster, så himla rätt ändå! Vad kul att du uppskattar mina texttolkningar, ser själv fram emot att utveckla min typografi!
Jenny