Veckan som gått: 7/2017

Veckan i korthet
Allra första blogginlägget skrivet från min nya soffa i mitt nya hem, det ni! Två kaosiga veckor är över och jag ser fram emot en lugnare vecka. Det kommer bli en stor omställning till en helt ny vardag men så fort jag hittar fram till bra rutiner tror jag det kommer bli hur bra som helst. Veckan som gått har handlat om flytt och inget annat. I måndags fick jag nycklarna och sedan dess har det målats, packats, körts grejer, hyrts släp, packats upp, sorterats in, hängts upp, byggts ihop och möblerats. Och en massa andra grejer, antagligen. Både lång- och kortväga släktingar har hjälpt till vilket jag är helt galet tacksam över - att under flera dagar ha 3-4 personer som säger "sätt oss i arbete, peka så fixar vi!" är verkligen guld värt och har gjort att jag kommit bra i ordning redan, även om det är mycket kvar. Men för mig som introvert har det också varit otroligt påfrestande då egentid knappt funnits. 
Nu är jag iallafall på plats och så snart jag fått fram kameran tänkte jag börja visa upp mitt hem med alla loppisfynd och släktklenoder jag tjatat så mycket om. Tyckte det var så himla kul att hänga med hem till Fredrika i hennes inläggsserie Välkommen hem till mig! (som ni hittar här, här och här) så jag tänkte helt enkelt köra ett liknande koncept och sedan ge egna inlägg till de delar som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Vad sägs om det?
För övrigt funderar jag fortfarande på ifall detta ska bli söndagsinlägg eller måndagsinlägg. Jag skuffade ju över det på måndagar men har ändå skrivit dem på söndagar så ja. Kanske skiftar lite? Vi får se hur upplägget blir framöver! 
 
Höjdpunkter
 • Jag bor på ett nytt ställe!
 • Kommer från och med nu slippa pendla 12 mil om dagen. Tänk så mycket tid och pengar jag sparar? Helt galet ju.
 • Keväts ögon när jag äntligen hittade favvo-pandan i en flyttlåda<3
 • Alla som hjälpt mig, som varit så positiva och fina även när jag varit trött och inte mitt gladaste jag. 
 • Jag har LAMPOR i alla rum! Fyra år i förra lägenheten och fortfarande fanns det inte taklampor varken i vardagsrum eller hall. Nu har jag ljus i alla rum och det är underbart. 
 • När man packar upp lådorna man packade redan för fyra månader sedan och hittar saker man glömt man hade.
 • Mitt kök! Det som fick mig att falla för lägenheten vid första anblicken. De gröna skåpsluckorna, all smart förvaring - det är mitt nu! 
 • Jag målade om en vägg helt själv, och trots krångel och uppenbart dåliga maskeringstejps-kunskaper blev det urbra! 
 • Den fantastiska bankkvinnan som stått ut med mitt tjat genom missförstånd åt flera håll och kanter. Att allting löste sig den där måndagen när jag fick bolla samtal med både bank, säljare och bostadsrättsförening hela dagen. Medans jag lyckades sköta mitt jobb. 
 • Min arbetsledare som tillät detta. Och alla andra kollegor som hejat på min flytt.
 • Min nya säng som är som att sova på ett jättehögt perfektmjukt moln. 
 • Denna söndagseftermiddag där himlen äntligen sprack upp. Efter flera dagars tät dimma med regn och kyla  bjöd denna eftermiddag på blå himmel med strålande sol. Kunde till och med dra på mig vårjackan för en härlig promenad i mina nya omgivningar. 
 • Solnedgången precis just nu över hustaken och bergen utanför. 
Skapande
Jag har målat en vägg, och thats it. 
 
Från bloggvärlden
Har i skrivande stund 164 olästa inlägg på bloglovin. Scrollar igenom lite då och då och läser "vardagsinlägg", alltså sådant en bara ögnar igenom lite snabbt. Sparar alla inlägg jag vill läsa lite noggrannare så har inte några direkta pärlor från veckan. Det får bli lite utspritt under kommande veckosammanfattningar när jag hunnit igenom den lilla listan! 
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning
Mikaela

Vad fint att du flyttat nu, vad härligt! Jag ska flytta om typ två veckor men har inte ens fått se lägenheten då det är ett korttidskontrakt. Men jag har i alla fall tak över huvudet i två månader, sen är frågan vart jag ska ta vägen sen men det löser sig väl! Jag hoppas bara att det är vita eller åtminstone ljusa väggar så att jag kan fortsätta ta bra foton på saker jag skapar!

Svar: Ska hålla alla tummar jag har för att det är en drömlägga som slår alla dina förväntningar! Samt för att allting löser sig efter de två månaderna såklart. Krisar det är min soffa jäkligt bekväm, även om den väl befinner sig på fel sida landet för din del. Lycka till med flyttbestyren iallafall!
Jenny

Finurliga fröken

Så härligt att du är på plats nu. Nu är längtan över. Ser fram emot att få se hur du har det. Kram

Svar: Verkligen! Ser fram emot att visa upp mitt nya hem :)
Jenny

Linnéa

Vad roligt! Ser fram emot att få se glimtar ur din nya lägenhet :) Själv har jag tagit det lugnt efter en hektisk kurs i skolan, genom att lyssna klart på min ljudbok och stickat!

Svar: Låter som helt perfekt återhämtning tycker jag! Själv har jag inte påbörjat någon ny stickning sedan jag gjorde klart julklappsmössan, får nog ta tag i detta snart!
Jenny