Veckan som gått: 8/2017

Veckan i korthet
Jag hade så mycket planer och förväntningar inför den här veckan egentligen. Hade tänkt packa upp de sista lådorna, fota och visa er lite av mitt nya hem, läsa böcker, se avsnittet jag missat av På Spåret, brodera på duken, upptäcka omgivningarna, laga massa rolig mat osv osv. Men vet ni vad jag har gjort istället? Ingenting alls. Jag har ätit en massa onyttiga saker och känt mig ångestfylld och ensam. Jag har haft ont i hela kroppen men ändå tvingat mig ut på långa promenader varje dag för att jag haft så mycket ångest över Kevät, som egentligen varit rätt nöjd med att bara ta det lugnt. Haft så mycket ångest över min skruttbil som otroligt nog klarade att ta mig till jobbet hela veckan, men som dog hemma hos min mamma nu i eftermiddag. Så nu har jag ångest över att cykla nästkommande vecka. Ja men ni hör ju. Det mesta känns helt åt helvete just nu. Min lägenhet är hur fin som helst och det mesta är perfekt, men det har inte blivit hemma än. Det känns som att jag är hos någon annan. Som att jag snokar när jag öppnar badrumsskåpet och som att jag borde be om lov innan jag rotar i skafferiet. 

Lite bättre blev veckoslutet då jag åkte till mammas nya hem, hon flyttade i fredags, och spenderade helgen där. Men sedan när jag skulle åka hem startade ju då inte bilen och efter det har inget annat gått bra heller. Håller tummarna för att vecka 9 ska bjuda på mer glada känslor men trots ett pissigt allmäntillstånd har det ju hänt en del fint ändå, så det kikar vi närmare på tycker jag. 
 
Höjdpunkter
 • Funkat över förväntan på jobbet. Har i vanliga fall tre raster varje dag, två på en kvart och en på en halvtimme, men nu klumpar jag ihop alla till en timme mitt på dagen för att kunna åka hem och rasta Kevät på lunchen. Trodde jag skulle vara aphungrig och att dagarna skulle gå hur segt som helst men det funkar riktigt fint än så länge.
 • Månadens Smakbox kom, packad med många spännande prylar!
 • Något ännu bättre som kom på posten var porträttet av Kevät som Alicia målat! Hade tänkt visa upp resultatet hängande på väggen idag men pga upphängningsproblem får det vänta. 
 • Kombon sriracha och pesto. Magiskt till nästan allt. 
 • Skickade ett blombud till världens bästa farmor på hennes födelsedag, och hon blev himla superglad! 
 • Snön smälte bort lika snabbt som den kom.
 • Att få känna sig saknad av personer man inte trodde brydde sig alls, känns sådär superfint.
 • Picklad rödlök. Kommer med på den här listan otippat ofta men kom igen - det är ju en höjdpunkt varje jäkla dag alltså!
 • Att gå runt och utforska mammas nya trädgård. Försöka lista ut vad som börjar kika upp.
 • Lyssnat på en sån himla bra bok, som dessutom var första delen i en serie så jag har två kvar! 
 • Somna till ljudet och skenet av en sprakande brasa.
 • Småfåglar! Som jag saknat att sitta och titta ut på ett fågelbord. 
Hur har er vecka varit?

Veckan som gått: 7/2017

Veckan i korthet
Allra första blogginlägget skrivet från min nya soffa i mitt nya hem, det ni! Två kaosiga veckor är över och jag ser fram emot en lugnare vecka. Det kommer bli en stor omställning till en helt ny vardag men så fort jag hittar fram till bra rutiner tror jag det kommer bli hur bra som helst. Veckan som gått har handlat om flytt och inget annat. I måndags fick jag nycklarna och sedan dess har det målats, packats, körts grejer, hyrts släp, packats upp, sorterats in, hängts upp, byggts ihop och möblerats. Och en massa andra grejer, antagligen. Både lång- och kortväga släktingar har hjälpt till vilket jag är helt galet tacksam över - att under flera dagar ha 3-4 personer som säger "sätt oss i arbete, peka så fixar vi!" är verkligen guld värt och har gjort att jag kommit bra i ordning redan, även om det är mycket kvar. Men för mig som introvert har det också varit otroligt påfrestande då egentid knappt funnits. 
Nu är jag iallafall på plats och så snart jag fått fram kameran tänkte jag börja visa upp mitt hem med alla loppisfynd och släktklenoder jag tjatat så mycket om. Tyckte det var så himla kul att hänga med hem till Fredrika i hennes inläggsserie Välkommen hem till mig! (som ni hittar här, här och här) så jag tänkte helt enkelt köra ett liknande koncept och sedan ge egna inlägg till de delar som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Vad sägs om det?
För övrigt funderar jag fortfarande på ifall detta ska bli söndagsinlägg eller måndagsinlägg. Jag skuffade ju över det på måndagar men har ändå skrivit dem på söndagar så ja. Kanske skiftar lite? Vi får se hur upplägget blir framöver! 
 
Höjdpunkter
 • Jag bor på ett nytt ställe!
 • Kommer från och med nu slippa pendla 12 mil om dagen. Tänk så mycket tid och pengar jag sparar? Helt galet ju.
 • Keväts ögon när jag äntligen hittade favvo-pandan i en flyttlåda<3
 • Alla som hjälpt mig, som varit så positiva och fina även när jag varit trött och inte mitt gladaste jag. 
 • Jag har LAMPOR i alla rum! Fyra år i förra lägenheten och fortfarande fanns det inte taklampor varken i vardagsrum eller hall. Nu har jag ljus i alla rum och det är underbart. 
 • När man packar upp lådorna man packade redan för fyra månader sedan och hittar saker man glömt man hade.
 • Mitt kök! Det som fick mig att falla för lägenheten vid första anblicken. De gröna skåpsluckorna, all smart förvaring - det är mitt nu! 
 • Jag målade om en vägg helt själv, och trots krångel och uppenbart dåliga maskeringstejps-kunskaper blev det urbra! 
 • Den fantastiska bankkvinnan som stått ut med mitt tjat genom missförstånd åt flera håll och kanter. Att allting löste sig den där måndagen när jag fick bolla samtal med både bank, säljare och bostadsrättsförening hela dagen. Medans jag lyckades sköta mitt jobb. 
 • Min arbetsledare som tillät detta. Och alla andra kollegor som hejat på min flytt.
 • Min nya säng som är som att sova på ett jättehögt perfektmjukt moln. 
 • Denna söndagseftermiddag där himlen äntligen sprack upp. Efter flera dagars tät dimma med regn och kyla  bjöd denna eftermiddag på blå himmel med strålande sol. Kunde till och med dra på mig vårjackan för en härlig promenad i mina nya omgivningar. 
 • Solnedgången precis just nu över hustaken och bergen utanför. 
Skapande
Jag har målat en vägg, och thats it. 
 
Från bloggvärlden
Har i skrivande stund 164 olästa inlägg på bloglovin. Scrollar igenom lite då och då och läser "vardagsinlägg", alltså sådant en bara ögnar igenom lite snabbt. Sparar alla inlägg jag vill läsa lite noggrannare så har inte några direkta pärlor från veckan. Det får bli lite utspritt under kommande veckosammanfattningar när jag hunnit igenom den lilla listan! 
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning

Veckan som gått: 5/2017

Veckan i korthet
Himla bra vecka som gått galet snabbt! Har fått packat en hel del men ändå hittat tid att bara ta det lugnt. Det enda som rör sig i huvudet just nu är såklart flytten och nu i veckan som kommer hoppas jag på att få nycklarna! 
 
Höjdpunkter
 • Haft flera dagar där jag varit supereffektiv efter jobbet och fått gjort en himla massa. 
 • Köpt färg så jag kan måla om en vägg så snart jag får tillgång till lägenheten.
 • Kevät som varit lite extra supergosig när allt är stressigt och konstigt med packandet. Att dela kudde med honom och somna med hans varma andetag mot mitt ansikte - det finns ingenting som får mig att känna mig mer lugn och trygg. 
 • När en bok man trodde skulle vara lite meh visar sig bli riktigt bra.
 • Redan i lördags skrev jag att det kändes som att helgen varit lång. 
 • Har sovit till 10 både lördag och söndag, minns inte när det hände senast men det var otroligt skönt och välbehövligt med lite extra utvilning just nu! 
 • Rea på cervera resulterade både i saker jag behöver och saker jag trånat efter länge men varit för snål för. 
 
Skapande
Har broderat en hel del på duken. Inte så värst mycket kvar nu! Hinner nog inte klart innan flytten men det blir nog inte många stygn kvar sedan. Annars har jag inte gjort speciellt mycket, har jobbat lite med hatthyllan jag hintade om förra veckan. Den här delen blir jäkligt tråkig i veckosammanfattningarna just nu, ska utveckla mer och visa upp bättre men nu finns det helt enkelt varken tid eller möjlighet. Håll ut några veckor till bara! 
 
Från bloggvärlden
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning