Om ångest, katter och kommande äventyr

Hej på er! Det blev visst en bloggpaus på sisådär två månader... Anledningen är helt enkelt att jag inte har orkat. Som jag skrev i mitt senaste inlägg var maj ett enda stort virrvarr av krångel och det satte tonen för resten av sommaren. Ångesten har varit min ständige följeslagare och på grund av detta har energin gått på sparlåga. För att orka med vardagen har jag skalat bort nästan allt som inte är absolut nödvändigt, inklusive både min egen blogg och läsandet av andras. 
Har dock kikat in här några gånger och sett att ni fortsätter komma hit trots min frånvaro vilket gör mig så himla glad! Ligger efter med att svara på både kommentarer, mail och brev just nu men det kommer - jag lovar!
 
Hur jobbig den än har varit har sommaren såklart också bjudit på lite höjdpunkter! Den största, bästa, mest otippade och mest oplanderade höjdpunkten är att det flyttat in en liten katt här hemma! Japp, jag som hela livet varit inbiten hundmänniska chockade både mig själv och min omgivning när min lilla familj utökades med en Matilda. Mer tänker jag dock inte berätta om henne nu, jag tycker faktiskt hon förtjänar ett helt eget inlägg! 
 
En annan stor och något spontan grej är att jag åker på semester om några dagar. Jag har fortfarande inte riktigt insett att det faktiskt är sant för det är en så himla stor dröm som går i uppfyllelse. Jag ska bila till Kiruna! Jag ska få se större delen av vårt vackra land och besöka platser jag knappt vågat drömma om. Kommer ha flera dagar att spendera runt i nordligaste norrland och även låta resan ta tid med många stopp planerade! Det blir lite som förra årets resa till och i Dalarna, fast väldigt mycket större då. 
 
Efter resan planerar jag också att vara tillbaka här. Jag har ju så mycket jag vill visa och berätta nu! Bokrecensionerna som samlats på hög, växtstatusen med både fram- och motgångar, presentationen av Matilda, en helt ny inläggsserie jag jobbade på innan pausen, fler inlägg från min lägenhet och såklart en massa bilder från resan! 
Hur välbehövligt det än var att ta ett steg tillbaka är jag riktigt taggad på att sätta igång igen. Jag har saknat er!
 
Så, hur har er sommar varit?
Emelie

Välkommen tillbaka! Ska bli kul att höra om katten!
(Den där jävla ångesten, lider av den själv, så jag förstår. Känns tröstlöst ibland, men jag tänker då att den faktiskt gör mig starkare och lär mig se på livet på ett annat sätt. Jag prioriterar annorlunda och får mig att se allt det lilla, men vackra, i livet......)
Ha det gott!

Svar: Tack! Jag håller med dig där, funderar på ibland vem jag skulle vara idag om inte ångesten följt med genom livet. Hur jobbigt det än är i stunden blir man ju precis som du säger starkare och öppnar ögonen för de fina stunderna. Inget ont som inte har något gott med sig, brukar man väl säga!
Jenny

Linnéa

Välkommen tillbaka! Du har varit väldigt saknad <3 Det skall bli kul att få ta del av allt du har planerat in här på bloggen :)
Min sommar har varit otroligt seg med mycket jobb och lite ledighet. Men jag har i alla fall kunna slutföra lite skapandeprojekt :)

Svar: Tack! Vad roligt att höra<3 Vad härligt att du hunnit med skapande trots mycket jobb! Själv har det äntligen börjat klia i fingrarna igen efter ungefär två månaders total skapar-torka.
Jenny

Grahnslöjd

Det är klokt att ta paus när man känner att man behöver, hoppas att du får må bättre nu framöver!! Den där bilresan till Kiruna låter helt fantastisk, finns så mycket vackert att uppleva i norra delen av Sverige - och en hel del renar också;)

Svar: Tack, det hoppas verkligen jag också! Tror resan kommer bli en himla fin nystart och att jag kan lägga den här perioden bakom mig sen. Ser SÅ fram emot alla renar!!! Har bara stött på vilda renar en gång förut och det var några få på ganska långt avstånd. Räknar med många magiska möten under resan :D
Jenny

Beatrice

Så jobbigt med så mycket ångest, önskar att jag kunde säga att jag inte känner igen mig, men tyvärr sitter jag ju i en liknande sits. Hoppas att Matilda har hjälpt en del, och att den här resan blir fantastisk nu! Ser fram emot alla de här inläggen när du orkar igen <3

Svar: Den ställer ju tyvärr till det rätt mycket, den där ångesten. Samtidigt känns det ofta som en svår sak att prata om eller "skylla på", för folk som inte upplever de känslorna själva har ju oftast ingen förståelse alls för problemet. Så även om det är tråkigt att du känner igen dig är det alltid lite fint att veta att någon förstår<3
Jenny

Julia

Så himla fint att höra från dig igen och hoppas du mår bättre! Har verkligen saknat dig här! Ta det i din takt men jag ser verkligen fram emot att höra om Matilda, sommaren och allt annat intressant du skriver om!
Jag ska till Kiruna den 17:e! När kommer du vara där? :)

Svar: Åh vad fint att höra! Har saknat både dig och den här platsen med. Jag är troligtvis i Kiruna (eller ja, iallafall har Kiruna som bas - kommer flänga runt en del) 14de till 18/19de. Har inga spikade datum utan ser lite under tiden hur det blir, men det är grundtanken iallafall!
Jenny

Finurliga fröken

Åh va jag har saknat dig! Min sommar har också kantats av massa ångest. Tyvärr. Men den har stundtals varit fin ändå. Hoppas du känner dig bättre nu. Kram

Svar: Åh vad fint att höra<3 Har saknat dig också! Vad tråkigt att även din sommar innehållit mycket ångest. Får hoppas hösten blir snällare. Kram
Jenny

Wilda

Fint att du är här igen. Hoppas resan blir fin och att du mår bättre snart. <3

Svar: Tack fina du<3 Resan var rätt underbar och jag känner ett nytt lugn och en hoppfullhet inför hösten. Så det känns som det börjar gå åt rätt håll igen.
Jenny

Mikaela

HEJ! Välkommen tillbaka! Såg precis bilder från din resa nu på instastories och wow vilka miljöer, så glad att du är där och får uppleva det!

Svar: HEJ! Tack så mycket :D Fick verkligen uppleva många urhäftiga platser, helt fantastisk vilken natur vi har :D
Jenny