Veckan som gått: 15/2017

Veckan i korthet
Åh vad den här veckan inte blev som jag tänkt mig. Feber och halsont tvingade mig att stanna hemma i början av veckan och efterdyningar av detta i samarbete med det urusla vädret gjorde att mitt planerade äventyr får skjutas på framtiden.
Så skrev jag i morse medan jag väntade på att brödet i ugnen skulle bli klart, men det var väl en himla tur att jag inte publicerade inlägget då för dagen blev mycket mer än den stillsamma hemma-dag jag tänkt mig. Solen gjorde sin återkomst och med den kom även energi och upptäckarlust. In med hund i bilen och mot vårt planerade äventyr som blev ett par underbara timmar i Vänerns skärgård, men mer om det i ett eget inlägg tycker jag! 
 
I övrigt har påskhelgen hittills varit riktigt fin och det allra bästa är att jag haft så himla mycket blogginspiration! Det känns jättekul och jag har flera både hel- och halvklara inlägg som portioneras ut över de kommande veckorna. Är jag tillbaka på riktigt nu? Jag hoppas det. Det känns så. 
 
Höjdpunkter
 • Fick gjort en del vettigt även om jag var hemma och sjuk. Det gick långsamt men var otroligt skönt.
 • Orkade gå tillbaka till jobbet och fick två riktigt bra dagar trots kaosmycket att göra och sjukdom kvar i kroppen. 
 • Kevät som äntligen insett att han kan stå och spana ut när balkongdörren är öppen. 
 • Hann med sjukt mycket måsten på lunchen i torsdags så jag kunde sedan åka direkt efter jobbet. 
 • Och när jag kom fram till mamma bjöds jag på nybakade bullar. 
 • Långhelg - den största höjdpunkten av dem alla! 
 • Blev bjuden på (ganska äcklig, men ändå) tårta och fick en galet fin sen födelsedagspresent. 
 • Falafelsallad.
 • Har haft SÅ mycket blogginspiration i helgen!
 • Min galna nostalgilycka när Upp till bevis plötslitgt startade på ettan. 
 • Har trots vädermotgångar fått ihop en del björksav och även provat de grejer ni ska få se nästa vecka. 
 • Min duk är helt klar nu och jag hittade glädje i ett annat ufo. 
 • Små gullvivor som snart slår ut runt om i gräsmattan.
 • Att upptäcka nya spännande naturplatser med den finaste varelsen jag vet. 
 
Skapande
Ni minns väl min duk jag pratat så mycket om? Håll i hatten nu för DEN ÄR KLAR äntligen! Allt som krävdes var tydligen lite tid nerbäddad under en filt för jädrar vad snabbt det gick där på slutet. Ni får en liten sneakpeak nu men helheten förtjänar ett eget inlägg tycker jag. 
När jag åkte iväg över helgen hade jag bara en liten bit av ramen kvar så jag visste att jag behövde ta med något mer projekt. I mitt stresspackande slet jag åt mig ett korsstygnsbroderi jag påbörjade innan julen 2015 när jag precis börjat nosa på textilt skapande i allmänhet och broderi i synnerhet. Jag tröttnade på denna när julen var över och sedan har den legat där. Men igår plockade jag fram sakerna igen och medan jag och mamma plöjde igenom de sista fyra avsnitten av Big Little Lies satt jag och räknade korsstygn som om jag aldrig gjort annat. Och vet ni? Det var riktigt kul! Kanske finns det hopp även för att få detta broderi färdigt? Det blir nog minst en paus till dock, för jag är riktigt sugen på att för första gången brodera fritt efter något jag ritat upp själv. 
 
Från bloggvärlden
 • En dröm jag har är att någon gång i livet vandra El Camino de Santiago som är en 800km lång pilgrimsled från Saint Sean Pied de Port till Santiago de Compostela. En som gjort denna vandring är Angeliqa som driver Vandringsbloggen och nu delar hon bit för bit med sig av sin dagbok från resan. Läs del 1, del 2 och del 3
 • Sandra har åter igen publicerat ett Vi byter sticklingar med varandra-inlägg! Tycker detta är ett så kul initiativ men för min del är det rätt dålig timing då jag nyligen planterade de flesta av mina växter från sticklingar och de inte hunnit växa sig stora nog för att ta nya. Men kika in och se om någon har just den där plantan som saknas i din växtfamilj! 
 • Johanna har börjat bygga sig en riktig dröm-köksträdgård och dessa inlägg gör mig både glad och avundsjuk. Kolla bara här och här! Tycker det är så mysigt att få följa det här projektet och det ska bli riktigt kul att se i sommar när växtligheten är på topp! 
 • Lovisa tipsar om bra övergångsmat när man vill börja äta mer vegetariskt och kanske övertyga någon annan om att vegomat är mer än bara kaninfoder. Jag vill mest tipsa om den drömmiga receptsamlingen hon bjuder på här! 
Veckan som kommer
Den kommande veckan bjuder än så länge inte på några planer alls, förutom jobb och tvätt på lördag då jag struntade i tvättiden denna veckan. Så vi får väl se vad som händer, lugnt och skönt röstar jag för i alla fall! 
 
Hur har er vecka varit? 
Veckosammanfattning
Wilda

Åh vilket vårligt glädjesprudlande inlägg! Blir inspirerad även om jag själv befinner mig lite i en bloggsvacka nu med en trött och värkig aprilkropp. Maj brukar vara snällare och det är ju så fint med ljuset nu!

Svar: Vad roligt att inspirera! Inte konstigt om du är trött med allt du haft för dig senaste tiden med kongress och högskoleprov och grejer, jag har ju själv nästan blivit trött bara av att läsa om det. Ge kroppen vila och återhämtning så är jag säker på att bloggivern kommer tillbaka starkare än någonsin!
Jenny

Linnéa

Min vecka blev precis lika bra som jag hoppats på :) Jag hann förvisso inte klippa ut alla mönsterdelar till mina sömnadsprojekt som jag hade tänkt, men jag han med en massa stickning och akvarellmålning istället :)

Svar: Åh vad kul att höra! Och vad mycket härliga skaparformer du fått in under veckan, själv har jag gått all in på broderandet men det börjar klia i fingrarna efter lust att plocka upp penna och pensel igen!
Jenny