Veckan som gått: 14/2017

Veckan i korthet
Veckan har varit rätt usel ärligt talat. Jag har inte mått bra alls vilket speglats i min tystnad här. Jag har dock funderat mycket över bloggen, jag var ett tag väldigt inne på att lägga ner helt. Jag har så mycket planer och drömmar för den här platsen, men orken finns helt enkelt inte där just nu. Efter mycket om och men bestämde jag mig dock för att allting inte måste vara svart eller vitt, allt eller inget. Det får bli som det blir helt enkelt. 
Efter fredagens händelser känns ju dock allt detta helt oviktigt. Jag får så mycket flashbacks till förra året när skolattacken i Trollhättan ägde rum. Kasoet som sakta men säkert skingras när en hel stad, ett helt land, enas i kärlek och hjälpsamhet. Hur min hemstad reste sig ur tragedin och fann en oanad styrka och gemenskap. Stockholm som nu kämpar på samma sätt. Mitt i all sorg väcker det ändå ett stort hopp, en försäkran om att det för varje usel person finns många många fler fantastiska människor. 
 
Mina helgplaner ändrades inte nämnvärt, bortsett från att nyheterna ständigt fick flöda i bakgrunden. Efter jobbet i fredags fick jag hjälp med att byta däck på bilen och sedan åkte jag vidare hem till mamma. Under lördagen var det såkallad loppislördag i bygden och man kunde med hjälp av en upptryckt karta åka runt till både befintliga loppisar och antikaffärer men också till tillfälliga försäljningar på gårdar och i lador. Himla trevligt initiativ och jag gjorde tre fina fynd jag ska försöka visa er i veckan. 
 
Höjdpunkter
 • Jag gick längre än tidigare in på en grusväg och möttes av en matta av tussilago mot en klarblå himmel. Våridyll i ett nötskal. 
 • Solen som skiner in genom den öppna balkongdörren.
 • Några fina kollegor som lättar upp vilken grå dag som helst. 
 • Förra helgen tog jag in ett litet skott jag hittade ute och var nyfiken på vad det skulle bli av, nu i veckan kom de första kronbladen och det visade sig att det var en liten lönn! 
 • Träffat Cola, min fina lilla gammelhund<3
 • Loppisrundan jag nämnde här ovan, så härlig dag! 
 • Kevät som varit sitt allra bästa, gladaste och duktigaste jag. Vad hade jag gjort utan honom egentligen?
 • Att vinna på TP och känna sig sådär supersmart en stund. 
 • Att vakna och bara kunna släppa ut hundarna på tomten. Som jag saknar att bo i hus. 
 • Kevät är rakad och redo för vårvärmen. 
Från bloggvärlden
Jag har halkat efter med bloggläsandet den här veckan. Eller ja, ska sanningen fram har jag väl halkat efter med det mesta. Har under arbetsveckan i princip inte gjort något alls förutom att jobba, promenera med Kevät, se på serier och lösa korsord. Men ibland får man väl ha sådana veckor också antar jag. Några inlägg jag läst och fastnat lite extra för har det iallafall blivit:
 • Moa slår ett slag för att våra kvinnliga kroppar ska få se ut som de vill. Utan att kommenteras, ifrågasättas, diskuteras eller bedömas. Helt sjukt att dessa inlägg ens ska behövas egentligen. 
 • Både Lovisa och Annie har listat sina topp fem överskattade livsmedel. Tyckte dessa inlägg var otippat roliga att läsa och jag hoppas att fler hakar på! 
Veckan som kommer
Framför mig har jag fyra dagars jobb följt av fyra dagars ledigt. Långhelg som inte kunde tajmats in bättre, helt galet vad mycket jag behöver detta just nu! Det mesta för jobbveckan är förberett och klart. Frukost och snabblagade luncher är inhandlade, arbetskläder packade och vattenflaskan diskad. Torsdagskvällen spenderas i tvättstugan och fredag morgon beger jag mig till mammas hus som nu mer är min ständiga tillflyktsort. Där planeras trädgårdspåtande, förrådsrensande, möbelmålande och en himla massa återhämtning. Under lördagen eller söndagen har jag också tänkt packa in Kev i bilen för äventyr på en för oss ny naturplats vid Vänern, är galet taggad på detta! 
 
Hur har er vecka varit? Och har ni några planer för den kommande? 
Veckosammanfattning
Linnéa

Tråkigt att höra om din vecka :( Själv har jag haft en inlämningsuppgift som var betydligt enklare än vad jag först hade trott. Sen fick jag hoppa in extra på jobbet för att det var många sjuka, vilket var sådär roligt för att det var ganska mycket att göra :( Men veckan avlutades med en väldigt trevlig middag hemma hos mina morföräldrar.
Precis som dig så väntar fyra dagar av skola/jobb och fyra dagars ledighet. Ledigheten är väl det jag ser framemot mest. Då har jag planerat att klippa ut alla delar till några kläder jag tänkt att sy och kanske försöka mig på att måla lite akvarell. Det blir nog även lite stickning och ljudbokslyssnande under de lediga dagarna.

Svar: Låter som även din vecka var lite upp och ner, får hoppas denna blir bättre! Låter som härliga planer för långhelgen iallafall :D
Jenny

Finurliga fröken

Ledsen jag blir över att höra att du inte haft en bra vecka. Men så är det ju ibland. Och som du säger. Det behöver inte vara svart eller vitt. Du bloggar när du har tid och lust.
Den där loppisrundan låter underbar! Blir lite avundsjuk. Aldrig hört talas om att det finns nått liknande här. Kram

Svar: Ja precis, det får gå lite upp och ned helt enkelt med både mående och bloggande. Tror allt blir bra tillslut i vilket fall som helst :) Loppisrundan var ett otroligt kul initiativ och jag hoppas det kan spridas till fler ställen!
Jenny

Wilda

Fint att läsa! Kan tänka mig att du är en person med mycket olika kunskaper som kammar hem mycket i kunskapsspel :)

Svar: Vad fint ändå att ha sådana tankar kring sig! Jag antar att du har rätt, jag kan ganska mycket udda saker som kommer väl till pass i sådana situationer men är samtidigt pinsamt dålig på många ämnen "man borde kunna".
Jenny