Välkommen hem till mig: hallen

Äntligen tänkte jag att vi ska börja den virtuella rundturen av mitt nya hem! Planen är ett inlägg i veckan framöver och jag tänkte dra ut på det lite genom att växla visning av rummens helhet med extra fokusering på särskilda detaljer, så hojta gärna till om ni ser något ni vill veta mer om! 
 
Ber om ursäkt på förhand för lite muppiga bilder, mörk hall ni vet - inte det enklaste att fota. 
Här är vyn när du kommer in! Häng gärna av dig ytterkläderna på min fantastiska hatthylla så fortsätter vi visningen. Kikar du in i rummet till höger ser du mitt sovrum. Det är så litet att om man sitter på mitten av sängen och sträcker ut armarna nuddar man båda väggarna samtidigt. Egentligen är det ett förråd (bor nämligen i en etta) men det blev ett helt perfekt sovrum tycker jag! 
Går du åt istället åt vänster kommer du till badrummet och köket och om du går rakt fram kommer du till vardagsrummet. 
 
På tal om min fantastiska hatthylla tycker jag att vi kikar närmare på den! Den är helt enligt min design och byggd av mig och min far. Nåja, kanske mest min far men jag har hjälpt till iallafall! 
Jag älskar trä som verkligen får se ut som trä, med bark och grenar och gångar efter djur. Och jag älskar att prick ingen alls har en likadan! 
 
Mittemot hatthyllan står min skänk! Den loppisfyndade jag i slutet av förra året för en tvåhundring. Den är i ek, gjort någon gång på 1890-talet och passar helt ypperligt in i just det hörnet i just min hall. Ni känner väl igen duken också? Även tavlan är fyndad på second hand, lustigt nog i byggnaden bredvid där jag köpte skänken. Jag kände att jag allt för länge hade levt mitt liv utan en maffig guldram så den fick hänga med hem. Nu i efterhand tycker jag den påminner om Yttre Bodane så det blev lite extra bra. 
Syskrinet (sypuffen? Vet inte vad jag ska kalla den) är efter min gammelmormor Lilly precis som mycket annat i mitt hem. Den är så gräslig och underbart fin på samma gång att jag bara inte kan låta bli att älska den. 
Men vad säger du, ska vi ta en tjuvkik in i skänken innan det är dags att gå igen?
 
Här inne trängs vaser med diverse skålar, burkar, ljusstakar och saker som inte har någon plats. Och ja, småvaser och glasskålar på fot är två av mina favoritsaker i prylväg! 
 
Min hall är inte så stor så nu är det redan dags att vinka hejdå igen. Men du är varmt välkommen tillbaka! Vilket rum vill du helst se då? 
 
Fredrikapåvinden

Men åh så fint du bor! Hatthyllan och krokarna är ju bara såå fina! Jag ser fram emot att se resten av lägenheten!

Svar: Tack! Hade sån himla tur att få tag på en riktig pang-lägenhet vilket gör det extra kul att fylla med fina möbler<3 Ska förhoppningsvis inte dröja allt för många dagar innan jag visar upp nästa rum!
Jenny

Julia

Vilken stoooor etta du har! Så mysigt att liksom bli hembjuden till dig! Håller med Fredrika om att hatthyllan är grym!

Svar: Den ganska stor, men inte enorm - dock är planlösningen helt fantastisk och den som bodde där innan mig har renoverat en hel del vilket både gjort den riktigt fräsch och skapat bra lösningar. Så himla glad över att jag väntade på denna och inte hastade mig till en annan lägenhet! Vad kul att du uppskattade rundturen, du är välkommen åter snart igen :D
Jenny

Alicia

Åh vad roligt att få se och så fint du har det! Hyllan och hängaren under är ju bara helt otrolig! Passar så bra in <3

Svar: Tack! Vad kul att det uppskattas! Visst är den fantastisk, så himla kul när resultatet blir så likt vad man drömt ihop i huvudet :D
Jenny

Linnéa

Wow vilken stor hall!!! Är faktiskt lite avis x)

Svar: Haha, ja den är riktigt rymlig så kan förstå dig ;)
Jenny

Wilda

Vad fint att se! Så personlig hatthylla <3

Svar: Vad roligt att du tycker det! Ja, är väldigt glad i den<3
Jenny