Vad jag fick i födelsedagspresent

För några veckor sedan fyllde jag år och fick så himla mycket fina saker. Jag tvekade länge på om jag ens skulle skriva det här inlägget då det känns väldigt olustigt på något sätt att vältra sig i materiell lycka på det viset, men jag vill samtidigt verkligen samla och minnas detta till senare år. 

Vad fick jag då som gjorde mig så glad? Förutom två fina buketter fick jag ett presentkort på Plantagen, en vas i form av en kaktus, en skål som passar läskigt bra till ett fat jag redan hade, två bakformar, Windsor & Newtons water colour markers, böckerna The 52 lists project och 52 lists for happiness som blivit en fin söndagsrutin, färgglatt strössel och frimärken så jag kan skicka en massa post till er
 
Jag fick också en underbart fin monstera som växer så det knakar och hittills bjussat på tre nya blad. 
 
Fick välja ut en köksfläkt och köpte denna ursöta grej som passar så galet bra in i mitt gröna 50-tals kök. 
 
Finast var nog kanske ändå böckerna av John Rumenius som jag avundsjukt blickat efter i min mosters bokhylla. De tillhörde från början min mormors far och utspelar sig till viss del i mina hemtrakter. Inte bara hemtrakter som Trollhätte/Vänersborgsområdet i stort utan även lilla grusvägen mitt ute i ingenstans där jag är född finns med som en nyckelplats. Så häftigt ändå! Att de är magiskt fina i sina färgglada, slitna pärmar gör ju inte saken värre. Som vackra ädelstenar i min bokhylla.

Med hjärtlig hälsning till slussvaktmästare Sten Hansson från författaren/kaptenen John Rumenius. 
Linnéa

Vilka fina presenter! Det känns verkligen som det är presenter passar dig perfekt :) Och vad häftigt med en bok som utspelar sig där du är född.

Svar: Men eller hur! Var verkligen spot on :D Det känns så skumt att läsa och plötsligt komma till ens hemby, men otroligt häftigt! Skulle önska att mer av boken utspelade sig just där dock men vem vet, det kanske kommer!
Jenny

Alicia

Alltså ditt KÖK! Vill verkligen få en liten guidad tur genom lägenheten snart! SÅ fint allting!

Svar: Men eller hur! Var köket jag först fastnade för i lägenheten, verkligen en himla dröm! Och vad kul att du är taggad på guidad tur för redan på onsdag kommer första delen! Eller okej, redan och redan såhär två månader senare, men jaja ;)
Jenny

Grahnslojd

Vilka superfina presenter! Och vad kul med böckerna! Jag har också läst en bok som utspelade sig i mina hemtrakter. Var en speciell känsla att vandra omkring hemmavid genom författarens ögon...:)

Svar: Vad roligt! Ja det är verkligen något speciellt, denna boken utspelar sig i slutet av 1600-talet så det är ju också kul att få en beskrivning av hur bygden såg ut då :)
Jenny

Julia

Man får vara lite materialistisk ibland och framför allt när det är så fina och genomtänkta gåvor! Mysigt att ta del av och älskar ditt kök?! Det är den bästa färgen den där milt mintgröna. Mitt favortnagellack har exakt samma ton! :) Måste säga att det där med böckerna är så coolt också, känns så mycket mer på riktigt när man varit på platsen, och dessutom en så unik plats!

Svar: Ja visst är det fantastiskt mitt kök! Det var det som fick mig att fastna på en gång, gick och var oerhört nervös över att den förra ägaren skulle få för sig att måla om köksluckorna när det hela drog ut på tiden så länge som det gjorde...
Jenny