Fönsterbrädestatus: april

Då tycker jag det är hög tid att kolla hur det ser ut med odlingarna! Själv tycker jag att det går olidligt sakta men  när jag tittar tillbaka på förra månadens inlägg inser jag att det hänt riktigt mycket på dessa fem veckor! 
 
Inser också att jag skulle behöva putsa rutorna till växthuset... Taket där är ju knappt genomskinligt längre, haha! 
Sedan sist har jag hunnit med en omplanteringsdag och därför tar nu odlingarna förutom fönsterbrädan även upp en tredjedel av köksbordet. Snart blir det dags att portionera ut dem lite varstans i lägenheten. Palettbladen växer så det knakar och skulle behöva ännu mer utrymme. Nu när man kan se lite mer skillnad på dem ska jag börja gallra ur ordentligt för runt 30 plantor kommer bli rätt ohållbart. Hör av er ifall ni vill ha en planta eller två så kan jag skicka innan de blir allt för stora! 
 
Är oerhört nyfiken på den här med gult i! 
 
Det mesta har fått flytta ut ur växthuset och det agerar just nu mest förvaring med öppna luckor. Jag inser när jag ser bilden att förutom palettbladen är det mest besvikelser som fått flytta in här. Avokadokärnor som aldrig gror, bärmålla och basilika som bjöd på ett enda grott frö var, smultron som växer helt olidligt långsamt, pimpinell som jag inte riktigt förstår varför jag sådde och isört som inte är alls lika fin som förra året. 
 
Bredvid växthuset har chiliplantorna satt upp sitt revir. Jag brukar oftast vid första omplanteringen toppa dem samt ta bort hjärtbladen för att kunna plantera djupare, men i år bestämde jag mig för att låta några bara vara också. Så av fem odlade frön av varje sort blev 3-4 plantor och av dem sparade jag de två finaste varav den ena blev toppad och den andra får växa i sin egen takt. Senare kommer jag spara den bästa av dem två, eventuellt båda av någon sort om jag får plats. 
 
Bjuder också på en härligt suddig bild på mina små lithops/levande stenar som kikar upp ur jorden som små rumpor. I succulentkrukan var det ett frö som grodde snabbt men den är nu död och sedan har det inte hänt något och i opuntia-krukan har jag inte sett något livstecken alls. Men jag ger inte upp än, det tog riktigt lång tid innan kaktusarna grodde när jag sådde för några år sedan, men plötsligt en dag exploderade det överallt! 
 
Hur går det mer era odlingar?
Finurliga fröken

Var länge sen jag hade tid att läsa bloggar så nu måste jag kommentera dina tre inlägg. Eller måste... men jag vill.
För det första var ditt inlägg om att flytta med tvångstankar väldigt modigt skrivet. Jag har också tvångstankar och känner igen mig väldigt väl.
Sen måste jag säga att din hall är ur mysig och hatthyllan! Underbar. Förstår att du är nöjd med den. Så fin.

De går sakta med mina odlingar. Böppna växer som attan och en av tomatplantorna. Sen kommer det sakta upp lite gott och blandat. Ärtor, sallad, rädisor och smultron har visat sig men det går sakta. Är lite otålig men tycker samtidigt att det är roligt.

Tar gärna lite palettblad om du har till övers och vill dela med dig.

Kram

Svar: Tack så mycket<3Det är väl både det bästa och värsta med odling - att se plantorna sakta utvecklas samtidigt som man bara vill att de ska bli stora och fina på en gång.
Skickar ett par palettblad och brev (förlåt att jag dröjt så länge!) i början av nästa vecka så det inte riskerar att bli liggandes hos posten över helgen!
Jenny

Mikaela

Vad kul att läsa! Kul att du sår palettblad från frön alltså! Jag har inte hunnit dokumentera mina odlingar alls i år, men tycker också att det går långsamt. Förutom två tomatplantor som jag fick på Botaniska trädgården som blivit enorma och måste planteras om för tredje gången snart! Måste ta mig tid att göra ett odlingsinlägg snart!

Svar: Tycker de flesta plantor är lite extra roligt att dra upp från frö så jag kände att jag var tvungen att testa :D Dock skulle det vara flera olika sorter men de flesta är likadana vilket är lite tråkigt, men men! Ser fram emot ett inlägg om dina odlingar när du har tid :D
Jenny

Wilda

Älskar växtinlägg! Mina palettblad växer också så det knakar. Annars försöker jag hålla ned växandet så de klarar sig tills det är dags att påbörja balkongsäsongen snart.

Svar: Åh jag blir så avis på alla er med balkong! Har dock iallafall fransk balkong så ska införskaffa en liten blomlåda till den så några växter kan få bo ute iallafall :)
Jenny