Veckan som gått: 17/2017

Veckan i korthet
Det har varit en ovanligt strulig vecka på jobbet och jag har varit både förbannad och ledsen, men samtidigt har jag lyckats lämna de känslorna när jag stämplat ut vilket känns både oerhört skönt och som en stor personlig utveckling. Mycket energi har gått till söndagens äventyr och samtidigt som jag sett fram emot det väldigt mycket har jag också varit otroligt nervös. Men det var inte så mycket att vara nervös över när allt kom omkring och efter veckans start med kyla och fortsättning med spöregn var det helt underbart med en solig dag i skogen tillsammans med Sandra
 
Höjdpunkter
 • När man kommer hem vrålhungrig från jobbet och kommer på att man har matlåda i kylen.
 • Lön! Väldigt efterlängtat efter den snålaste månaden på länge.
 • Kunde äntligen köpa hundmat och fick förberett 15 portioner.
 • Storhandling på en för mig ny affär, och när jag skulle betala visade det sig att jag hade fem procents rabatt på hela köpet.
 • Såg en sädesärla strax utanför porten<3
 • När jag efter en riktigt seg jobbdag hade ett brev som väntade på dörrmattan.
 • Planering och förberedelser för söndagens heldagsutflykt! 
 • Har i slutet på veckan börjat lyssna på en himla bra bok, ni vet en såndär som man efter att ha läst beskrivningen tror sig veta ungefär hur den kommer utspelas men som bjuder på många fina och oväntade twister och ett helt annat djup. 
 • Hälsat på min finaste barndomsvän och hennes nyinflyttade kattunge. 
 • Keväts lycka när vi kommer hem till mamma och han får hoppa direkt ur bilen för ett race runt i trädgården. 
 • Att forma nya mål och känna lyckan i hur rätt de är. 
 • Tivedens nationalpark, magisk skog helt i min smak. 
 • Jag har träffat en för mig ny människa och det var ett möte som gav bra mycket mer glädje än ångest. Det känns så fint! 
Veckan som kommer
Ledig måndag ger kortvecka och när vi kommer in i maj börjar också nedräkningen till semestern! Håller för övrigt på att spåna ihop ett inlägg om mina tankar angående ledighet och jobb som förhoppningsvis kommer upp snart, måste bara landa lite i mina egna tankar. Annars finns det än så länge inga planer alls för veckan så jag kommer fokusera så mycket som möjligt på återhämtning och vila.
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning

Fönsterbrädestatus: april

Då tycker jag det är hög tid att kolla hur det ser ut med odlingarna! Själv tycker jag att det går olidligt sakta men  när jag tittar tillbaka på förra månadens inlägg inser jag att det hänt riktigt mycket på dessa fem veckor! 
 
Inser också att jag skulle behöva putsa rutorna till växthuset... Taket där är ju knappt genomskinligt längre, haha! 
Sedan sist har jag hunnit med en omplanteringsdag och därför tar nu odlingarna förutom fönsterbrädan även upp en tredjedel av köksbordet. Snart blir det dags att portionera ut dem lite varstans i lägenheten. Palettbladen växer så det knakar och skulle behöva ännu mer utrymme. Nu när man kan se lite mer skillnad på dem ska jag börja gallra ur ordentligt för runt 30 plantor kommer bli rätt ohållbart. Hör av er ifall ni vill ha en planta eller två så kan jag skicka innan de blir allt för stora! 
 
Är oerhört nyfiken på den här med gult i! 
 
Det mesta har fått flytta ut ur växthuset och det agerar just nu mest förvaring med öppna luckor. Jag inser när jag ser bilden att förutom palettbladen är det mest besvikelser som fått flytta in här. Avokadokärnor som aldrig gror, bärmålla och basilika som bjöd på ett enda grott frö var, smultron som växer helt olidligt långsamt, pimpinell som jag inte riktigt förstår varför jag sådde och isört som inte är alls lika fin som förra året. 
 
Bredvid växthuset har chiliplantorna satt upp sitt revir. Jag brukar oftast vid första omplanteringen toppa dem samt ta bort hjärtbladen för att kunna plantera djupare, men i år bestämde jag mig för att låta några bara vara också. Så av fem odlade frön av varje sort blev 3-4 plantor och av dem sparade jag de två finaste varav den ena blev toppad och den andra får växa i sin egen takt. Senare kommer jag spara den bästa av dem två, eventuellt båda av någon sort om jag får plats. 
 
Bjuder också på en härligt suddig bild på mina små lithops/levande stenar som kikar upp ur jorden som små rumpor. I succulentkrukan var det ett frö som grodde snabbt men den är nu död och sedan har det inte hänt något och i opuntia-krukan har jag inte sett något livstecken alls. Men jag ger inte upp än, det tog riktigt lång tid innan kaktusarna grodde när jag sådde för några år sedan, men plötsligt en dag exploderade det överallt! 
 
Hur går det mer era odlingar?

Välkommen hem till mig: hallen

Äntligen tänkte jag att vi ska börja den virtuella rundturen av mitt nya hem! Planen är ett inlägg i veckan framöver och jag tänkte dra ut på det lite genom att växla visning av rummens helhet med extra fokusering på särskilda detaljer, så hojta gärna till om ni ser något ni vill veta mer om! 
 
Ber om ursäkt på förhand för lite muppiga bilder, mörk hall ni vet - inte det enklaste att fota. 
Här är vyn när du kommer in! Häng gärna av dig ytterkläderna på min fantastiska hatthylla så fortsätter vi visningen. Kikar du in i rummet till höger ser du mitt sovrum. Det är så litet att om man sitter på mitten av sängen och sträcker ut armarna nuddar man båda väggarna samtidigt. Egentligen är det ett förråd (bor nämligen i en etta) men det blev ett helt perfekt sovrum tycker jag! 
Går du åt istället åt vänster kommer du till badrummet och köket och om du går rakt fram kommer du till vardagsrummet. 
 
På tal om min fantastiska hatthylla tycker jag att vi kikar närmare på den! Den är helt enligt min design och byggd av mig och min far. Nåja, kanske mest min far men jag har hjälpt till iallafall! 
Jag älskar trä som verkligen får se ut som trä, med bark och grenar och gångar efter djur. Och jag älskar att prick ingen alls har en likadan! 
 
Mittemot hatthyllan står min skänk! Den loppisfyndade jag i slutet av förra året för en tvåhundring. Den är i ek, gjort någon gång på 1890-talet och passar helt ypperligt in i just det hörnet i just min hall. Ni känner väl igen duken också? Även tavlan är fyndad på second hand, lustigt nog i byggnaden bredvid där jag köpte skänken. Jag kände att jag allt för länge hade levt mitt liv utan en maffig guldram så den fick hänga med hem. Nu i efterhand tycker jag den påminner om Yttre Bodane så det blev lite extra bra. 
Syskrinet (sypuffen? Vet inte vad jag ska kalla den) är efter min gammelmormor Lilly precis som mycket annat i mitt hem. Den är så gräslig och underbart fin på samma gång att jag bara inte kan låta bli att älska den. 
Men vad säger du, ska vi ta en tjuvkik in i skänken innan det är dags att gå igen?
 
Här inne trängs vaser med diverse skålar, burkar, ljusstakar och saker som inte har någon plats. Och ja, småvaser och glasskålar på fot är två av mina favoritsaker i prylväg! 
 
Min hall är inte så stor så nu är det redan dags att vinka hejdå igen. Men du är varmt välkommen tillbaka! Vilket rum vill du helst se då?