Stolthet och mössor

Har längtat efter att få visa mitt senaste projekt för er! Hela detta året har jag velat bli bättre på textilt skapande, den önskan har hittils gått lite knaggligt i mina försök att virka (får förbannat ont i handen) och att sy (vi kommer inte riktigt överrens, symaskinen och jag). Jag fick en rätt plötslig lust att sticka något, hade dock inte så stora förhoppningar efter mina senaste stickprojekt - lovikkavantarna från slöjden i åttan, där ena är två storlekar mindre eftersom jag stickade olika hårt samt halsduken jag började på för ett par år sedan och aldrig blev längre än 20 cm.
Jag började iallafall leta lite mönster och fastnade pladask för en mössa och gissa om jag blev förvånad när det jag trodde skulle bli ännu ett evighetsprojekt satt färdigt på mitt huvud bara en vecka efter jag först kom på tanken att damma av stickorna!

Och bäst av allt - jag är så himla NÖJD! Och STOLT! Och kanske framförallt stolt över att jag är nöjd. Att jag hela tiden tyckte det var kul även om det blev bökigt och jag inte visste hur jag skulle göra. Stolt över att jag älskar den där lilla mössan trots att den inte blev perfekt. 
 
Så ja. För två veckor sedan visste jag inte hur man gjorde en avig maska. Och nu har jag stickat en mössa med fyra färger och mönster på engelska. 

Detta projekt blev verkligen ett kvitto på hur mycket jag utvecklats senaste året. Jag ville ha en jädra mössa med får på så jag såg till att lära mig göra en sån. Det är precis så jag vill vara, precis så jag aldrig skulle gjort för ett år sedan. Även om det bara är en liten mössa så blev det på något sätt en milstolpe i mitt skapande, nu är hela världen öppen för mig och jag vet att jag kan om jag vill. 
 
        
Mönstret är Baa-ble Hat av Donna Smith och jag hittade det på Ravelry. Såg nu att det kostar några kronor men när jag laddade ner det för två veckor sedan var det gratis, hade tur antar jag! 
Garnet är 100% ull från svenska får köpt från Ullcentrum.
 
Detta blir också mitt bidrag till månadens Sypepp hos Fredrika.  
Och vi får väl se om det blir enda bidraget, för redan sitter nästa projekt på stickorna! 

 
Får - Sticka - Stickad mössa - Sypeppen
Helga

Åh vad jättefin! :D Kul att bollen är prickig också. Vad kul att se dig också :) (om det nu är du på bilderna)

Ett av mina första projekt var faktiskt också en mössa med mönster. Sen fick jag för mig att det var svårt att mönstersticka... Jag borde faktiskt ta tag i det igen för det är ju väldigt roligt! Plus att jag har garn i alla färger så det går ju verkligen att göra nåt färgsprakande. Skickar med länk på den där första mössan (som jag fortfarande använder! Måste varit väldans bra kvalitet på det akrylgarnet hehe) och en magvärmare jag gjorde med mönsterstickning. Tänkte det kunde vara kul som inspiration om du vill sticka mer kanske? :) Stickning är ju min absoluta favvoform av skapande så du får ursäkta att jag blir så till mig ;)

http://rainbowcreativity.blogspot.se/2011/07/another-reason-for-blogging.html

http://rainbowcreativity.blogspot.se/2013/04/day-of-diy-38-honsestrikk.html

Svar: Tack så mycket! :D Japp, det skedde något så ovanligt som att jag fastnade på bild ;) Tyckte min fina lilla mössa förtjänade bättre än endast bilder där den ligger hopsäckad på ett bord eller så, man får väl offra sig ibland! Haha.
Tycker definitivt du ska ge dig på något nytt mönsterstick-projekt! Är alltid så kul att se vad du hittar på, alltid så färgglatt och peppigt :D
Och du har ingenting att ursäkta dig över, är så taggad på att sticka mer så blir bara glad för att extra inspiration!
Tror aldrig jag sett en magvärmare förut men nu undrar jag varför det inte är ett basplagg i allas garderober? Låter som ett skitmysigt plagg ju. Särskilt när man som i detta fallet måste bli glad varje gång man tittar på den pga färgexplosionen!
Jenny

Linnéa

Vilken fin mössa! Färgerna är så himla fina tillsammans och du passar väldigt bra i dem. Jag tycker det var väldigt modigt av dig att ge dig på ett avancerat mönster som första mösstickningen! Själv tog det ett tag innan jag vågade mig på att sticka något annat än enfärgade-strumpor, när jag tog upp stickningen igen. Det skall bli kul att få se vad du stickar härnäst :)

Svar: Åh, tack! Var lite rädd att färgerna skulle bli för skrikiga tillsammans men är himla nöjd över valet nu :) Jag var rädd att jag skulle tröttna direkt om jag valde att mjukstarta med något tråkigare mönster och då ge upp, så jag tänkte att jag fick lära mig under tiden. En bra strategi visade det sig, för nu är det enda jag tänker på nya stickprojekt! :)
Jenny

Fredrikapåvinden

Men alltså åh vad jag blev glad av att läsa ditt inlägg! Så inspirerande och härligt skrivet! Mössan är ju huuur fin som helst! Älskar färgerna och mönstret! Den ser superproffsig ut!

Svar: Och jag blev himla glad för din kommentar! Tack så mycket! Är med mycket pepp från din blogg jag vågade mig på detta projekt faktiskt, så får tacka dubbelt!
Jenny

Jossan

Åååååh!! Den är verkligen jättefin!! Sitter och läser ditt senaste blogginlägg, med listan om skapande, och såg länken till fårmössan. "Måste kika" och ärligt, jag är sååå avis! Den är verkligen superfin! Och så häftigt att du gjort den själv!!
Jag kan sticka, men inte sticka mönster, (fast jag tror inte det är så svårt), men jag är inte helt med på färgbyten heller, vilket gör allt mycket svårare! xD
Men jag antar att det är något att jobba på, och sen en dag kan jag också! :)

Svar: När jag stickade den första fårmössan (blev tre totalt) hade jag inte hållt i en sticka på flera år och hade aldrig stickat varken enligt mönster eller med flera färger. Men det var faktiskt inte speciellt svårt alls! Bara man tar det lugnt i början och kör på maska för maska så är det inga större problem. Det är aldrig mer än två färger på samma varv så två trådar är allt man behöver hålla reda på :)
Jenny