En lista om skapande

 
Fredrika skrev ihop en så fin lista om skapande, och självklart var jag tvungen att fylla i den jag också! 

Vilka tekniker skapar du mest i?
Just nu är det mest stickning och tecknande som gäller. Annars målar jag gärna akryl, men det har inte blivit mycket alls sista tiden.
 
Vilken är din bästa sida som hanverkare?
Att jag inte är rädd för utmaningar. Vill jag göra något ser jag till att lära mig hur jag gör det. 
 
Vilken är din sämsta sida som hantverkare då?
Att jag ofta har svårt att bli nöjd. Jag ser bara alla små misstag och inte helheten. En sida jag försökt jobba mycket på senaste tiden och som faktiskt blivit mycket bättre. 
 
 
Vilket projket är du mest nöjd med?
Åh det är nog min mössa jag stickade nyligen. Så himla stolt över varje steg i den skapandeprocessen. Att jag vågade mig på något jag inte kunde ett skit om, att jag inte gav upp, att jag älskade slutresultatet trots brister och kanske framförallt för att jag hittade en kärlek till stickning som hantverk! 
 
Har du något katastrofprojekt?
Minns en tavla jag målade för ungefär två år sedan. Blev rätt nöjd men tyckte någonting fattades. Så jag blandade ut lite färg i vatten och tänkte hälla över en del av tavlan, för att det skulle rinna ner lite fint. Tanken var ju god men slutresultatet blev en sörjig färgsmet överallt efter att jag tappade hela tavlan ner på plasten jag hade lagt ut för att fånga upp färgen som rann av.
 
Vad inspireras du av?
Jag kan inspireras av det mesta. Främst naturen och olika naturmaterial men ofta är det också en fras eller ett citat som blir till grunden för något jag skapar. Även mycket av vad andra gör, det är sällan jag känner att jag vill göra något exakt likadant men jag spinner gärna vidare på andras ideer och anpassar till mina behov. 
 
 
Vart tycker du bäst om att skapa?
Hemma. Antingen i soffan eller framför staffliet. Är inte en sådan människa som tar med mig stickningen eller ritblocket vart jag än går och skapar "on the go". Brukar försöka ibland men det blir oftast inte att jag tar fram det utan bara får extra att släpa runt på.
 
Hur tycker du bäst om att skapa?
Antingen att slappna av med något mer rutinmässigt efter en lång dag. Annars att rensa schemat en ledig dag och bara kasta mig in i ett projekt jag funderat på. Hade en sådan dag igår faktiskt, resultatet får ni se snart!
 
Vilket är ditt bästa skaparminne?
Det är nog tavlan som syns längst ner i det här inlägget. Jag minns så starkt den känslan när jag knappt gjort något kreativt alls på flera år och i de penseldragen hittade tillbaka. 
 
 
Vilket är ditt sämsta skaparminne?
Det finns tyvärr allt för många minnen där prestationsångesten gjort skapandet till något riktigt negativt. Men en annan grej som dyker upp i huvudet är lovikkavantarna jag stickade på slöjden i sjuan/åttan. Projektet som lärde mig sticka och som fick mig att knappt plocka upp en sticka igen fram tills för ungefär en månad sedan. Minns hur jag kämpade med de där vantarna och när de tillslut var klara var den ena vanten skitstor och den andra pytteliten för att jag hade stickat den ena mycket hårdare. 
 
Har du nått tips att lämna vidare?
Våga testa. Finns det en sak du verkligen vill göra men egentligen inte kan - testa och lär dig under vägen. Ska du börja med alla trista övningar först är risken stor att du hinner tröttna. 
 
 
made by mary

Men vilken bra idé och vad roligt det var att läsa din svar! Den där ska jag eventuellt kopiera :D Jag kan tycka att såna gamla kreativa projekt när allt går åt pipsvängen är rätt roliga. Jag har ett som involverar gips, olja, en smält plastskål, mig utan kläder och en gammal man med en rollator..mitt i vintern :P Det kanske skulle va en historia att dela med sig av! :D

Svar: Blev himla glad när jag hittade listan, tycker de flesta är rätt trista men fastnade direkt för denna! Tycker definitivt du ska fylla i den själv, hade varit roligt att läsa! :DHahaha, alltså what?! Låter verkligen som en intressant historia. Blir ju nyfiken nu!
Jenny

sandra

Alltså ÄLSKAR listan!

Svar: Åh jag med! Blev så glad när jag hittade den!
Jenny

Fredrikapåvinden

Åh va kul att få läsa dina svar! <3 Så glad att du lånade listan!

Svar: Tack för himla bra lista! <3
Jenny