Öland dag 1 - Trollskogen

När vi kände oss klara med raukarna åkte vi norrut, närmare bestämt nästan så långt norrut man kommer utan att hamna i vattnet. Trollskogen var nästa plats att utforska och här gick jag och Kevät rundan som gick runt hela udden medan mamma tog en genväg och chillade på stranden tills vi mötte upp henne. Vi har lite olika syn på semester hon och jag, jag vill se och upptäcka så mycket jag bara kan medan hon helst tar det lugnt med en bok eller korsordstidning. 
 
Promenaden började med en, i ärlighetens namn, rätt trist tur i skogen. Jag föredrar riktiga stigar, alternativt en träspång, över de här breda vägarna som mest påminner om motionsspår och ångestfyllda gympalektioner. 
 
Men ganska snart kom vi ut på en strandäng som vi följde en bit innan stigen vek in i skogen igen. 
 
Här träffade vi både en svan och Erik. Rätt trevligt sällskap ändå kan jag tycka. 
 
Och en ek. Förgyller alltid promenader.
 
Sedan följde en bit i en mer öppen skog. Rätt mycket gravrösen överallt som är både häftigt, mäktigt och lite obehagligt. Fast fint ändå, på något sätt. Även här hade murgrönan fått fnatt, så himla mäktigt det också.
 
Vi kom ut på udden och njöt av solen och alla vackra färger. Gräset var sådär äckligt grönt och både himlen och vattnet löjligt blått. 
 
När vi börjat gå söderut igen kom vi till delen som Trollskogen är känd för, sina märkliga tallar. Alltså tänk hur väder och vind härjat här för att förvrida dessa stackars träd. Känns verkligen skumt att gå runt här. 
 
På tal om träd hittade vi en gammal ek. Trolleken hade den passande döpts till.
 
Inte långt därifrån sprang vi på en gammal-men-inte-lika-gammal grej, nämligen ett vackert vrak som låg uppspolat på stranden. Känns konstigt att kalla det vackert eftersom det mest var tragiskt när det hände, men nu nästan 100 år senare är det väldigt vackert. 
 
Stenar<3
 
När vi kom in i skogen igen var eftermiddagen rätt långt gången och solen började sin vandring mot horisonten. Vi kokade ihop lite spontana planer för solnedgången och fick plötsligt lite bråttom, men hur det blev med allt det där kikar vi på i nästa inlägg tycker jag! 
 
Spontana tankar om Trollskogen är att det var värt ett besök men inte en plats jag känner någon dragning till att besöka igen. Lite väl turistigt, även om vi var där innan sommaren riktigt drog igång samt sent på eftermiddagen. 
Har någon av er varit här? Vad tyckte ni?
 
Tidigare inlägg om Ölandsresan:
Halltorps Hage del 1
Långe Erik - Swiks - Trolleken - Trollskogen - Öland
BySiri

Men vad kul att du postade ett inlägg om en trollskog idag, sitter nämligen själv och redigerar bilder från en trollskog jag tänkte visa upp imorgon haha. Riktigt häftiga tallar!

Och skeppet är vackert på ett sorgesamt vis, jag gillar hur du reflekterade mycket över vad som lett till att saker kommit dit de kommer, jag hade nog själv bara tyckt att det var häftigt men du stannar upp och reflekterar och tänker på att det varit folk där, att det varit på väg någonstans osv. Jag tar det med mig inför framtiden :)

Svar: Vad kul! Great minds think alike, eller vad är det man säger? ;)
Vad roligt att du nämner det för jag har aldrig riktigt tänkt på det själv. Aldrig reflekterat över att jag reflekterar. Men jag gör nog det ofta egentligen när jag kommer till platser där det känns som att det finns en historia. Föreställer mig personerna som varit där innan mig. Roligt att kunna inspirera omedvetet sådär! :)
Jenny

Ellen Lindberg

Åh, trollskogen <3 Så himla mysigt där! Min favorit är vraket på stenstranden. Så jäkla mäktigt!

Svar: Vraket blev min favorit också! Får verkligen tankarna att spinna iväg.
Jenny

Alicia

Jisses så vackert! Jag har aldrig varit på Öland, men får ett sting i hjärtat av längtan till Gotland när jag ser detta. Samtidigt blir jag väldigt nyfiken på den här grannön, för även om mycket i bilderna påminner om Gotland så är lika mycket främmande. Såna där trollskogar har jag aldrig sett, och vill gärna se! Spännande, mystiskt och vackert!

Svar: Längtar själv tillbaka när jag skriver dessa inlägg! Har aldrig tidigare varit på Öland och dessa två dagar lämnade mycket outforskat så ser fram emot att fortsätta upptäcke någon gång. Gotland är jag också ooootroligt nyfiken på då jag aldrig varit där heller, känns som en magisk plats på många vis!
Jenny