Öland dag 1 - Byrums raukar

Iallafall i min del av landet bjuder denna lördag på grå himmel och regnrusk, vad passar då bättre än att titta tillbaka på en härligt solig junidag på Öland? Efter att ha knallat runt Halltorps Hage (som ni kan läsa om här och här) och blivit överraskade av ett hällregn kom jag och Kevät tillbaka till bilen helt genomblöta. Vi styrde tillbaka mot rummet vi hyrde för att torka och vila upp oss lite innan nästa äventyr. Den här gången packade vi in även min mamma och hennes hund i bilen för att åka till Byrums raukar! 

Nu var dagen lika härlig som innan regnet och himlen så blå den kan bli. 
 
Denna platsen hittade vi tack vare en turistbroschyr som låg på sängbordet. Visste faktiskt inte att även Öland hade raukar, trodde det var något Gotlänningarna hade ensamrätt på. På tal om Gotland har jag aldrig varit där, vilket nästan känns som ett måste. Har lite planer på att nästa år utforska även den ön, men vi får väl se hur det blir! Finns ju så många spännande öar liksom. 
 
Perfekt plats att klättra på hälsar Kev.
 
Vid horisonten kunde man se siluetten av Blå Jungfrun. Ett av mina absoluta drömresmål faktiskt. Någon dag ska jag stå där och istället ta kort ut mot Öland, känns rätt häftigt ändå. 
 
Älskar verkligen mönster skapade av vatten. Och färgen på de här algerna! Eller är det något sorts sjögräs? Har ingen aning faktiskt, är ingen hav-människa egentligen. 
 
Efter att ha knallat runt en stund ändrades färgerna överallt när solen skymdes av ett molntäcke. Detta skingrades dock väldigt snart igen, men är glad att jag hann fånga den här dramatiska bilden iallafall! 
 
Och med det avslutar vi den här tillbakablicken tycker jag! Vad nästa stopp blev kikar vi på en annan dag.
 
Byrums raukar - Raukar - Öland