En titt på min kvällsrutin

Förra veckan berättade jag lite löst om min kvällsrutin, jag tänkte att vi skulle kika närmare på den idag. Varje kväll precis innan jag går och lägger mig sätter jag mig några minuter och reflekterar över dagen med lite olika hjälpmedel. 
 
Först tar jag alltid fram min kalender, kollar om det är några måsten för dagen jag glömt bort eller så. Antecknar sådant man måste hålla koll på samt ser över de kommande dagarna. 
 
Så här ser exempelvis nästa vecka ut än så länge. Knappt några planer alls pga kommer mest bli jobb, men det är rätt skönt ändå - att veckan ser tom och härlig ut även om jag vet att den egentligen kommer bli stressig. 
 
Nästa steg är min positiv-bok. Ett anteckningsblock där jag skriver ner fem bra saker från dagen som gått. Stora eller små. Har hållt på med detta i prick sju månader såg jag nu. Började 19 april och senaste är från igår kväll, 19 november. Har kört samma koncept även tidigare i perioder men har haft svårt att få en fungerande rutin på det så är faktiskt rätt stolt över att jag endast missat två eller tre dagar under dessa månader. 
 
Boken Min Framtid på 3 Minuter har tidigare synts i flera bloggar. Det är en fylla i-bok med frågor att reflektera över varje dag för att på så sätt forma sin framtid. Den här är egentligen inte en del i min kvällsrutin längre då jag tagit mig igenom hela, men jag tänkte att vi skulle kika lite ändå. Det är blandade frågor om både stora och små saker, tunga och lättsamma. Och det var riktigt kul att gå tillbaka lite och bläddra bland tankar och känslor. Jag fick påminnelser om vad som är viktigt och bekräftelse på att jag rör mig åt rätt håll, men kunde också le åt de där dagarna då jag inte riktigt orkade lägga ner tid och energi. 
 
När den här boken började ta slut kände jag en liten panik, jag ville inte släppa den här rutinen. Jag gillade att få den där frågan att reflektera över varje dag. Så jag började leta och hittade en ersättare, nämligen den lilla boken överst i högen på första bilden. Q&A a day. Även denna bjuder på en fråga att svara på varje dag, men det speciella är att du ska svara på varje fråga fem gånger. Boken sträcker sig över fem år så när du kommer till sista december börjar du helt enkelt om på första januari. Tycker det känns så himla häftigt att med hjälp av bara några meningar varje dag kunna följa min utveckling över flera år. 
 
Så här ser upplägget ut. Man fyller helt enkelt i året och svarar på frågan. Och nästa år på samma dag svarar man igen. 
 
Även här är det en blandning av stort och smått, viktigt och oviktigt. Både frågor rörande drömmar, tankar, känslor och framtid men också om mat, kläder, inredning och liknande. Allting kul att kunna följa under åren som kommer. Är riktigt spänd på bli färdig med denna och jag hoppas verkligen jag håller fast vid den här rutinen i fem år, tänk vad häftigt att kunna bläddra igenom längre fram i livet. 
 
Så ser alltså mina kvällar ut. Har ni några rutiner som är extra viktiga för er? 
Wilda

Åh wow vilka fina rutiner! Speciellt den där sista. Jag har velat ha den där 3 minuters boken så länge men kanske ska satsa på den andra istället? Intressant inlägg! <3

Svar: Kan inte annat än hålla med! Är så glad över det här avslutet på dagen, känns verkligen fint att filosofera lite sådär på kvällskvisten. Jag skulle satsat på Q&A a Day av den enkla anledningen att den sträcker sig över så lång tid och att den har en fråga för varje dag på ett år, alltså mycket mer att reflektera över än 3 minuter-boken. Och att man kan jämföra sina svar under så lång tid. Otroligt glad att jag hittade denna!
Jenny

Driva

Jag har en liknande rutin - mycket skrivande och förberedande. Och så har jag fått in en bra meditationsrutin nu som är helt ovärderlig för mig. Allt för att landa inför kvällen och liksom sätta punkt för dagen.

Svar: Vad härligt med en meditationsrutin! Jag har försökt mig på detta i några perioder men aldrig riktigt hittat något som fastnat.
Jenny

BySiri - the life of a creative mind

Wow den sista boken var ju häftig! Plus för fint omslag. Kul att få en liten inblick :) Har en som heter mind dag på 5 minuter tror jag men har verkligen inte fyllt i den sen februari, är så dålig på rutiner sådär. Men tröstar mig med att jag skriver mycket på google drive för tillfället. Men borde börja igen, skriva små reflektioner sådär :)

Kul att du fyller i med olika färgpennor, tänker att det ser glatt ut bara att bläddra igenom :)

Svar: Himla häftig är den! Så glad att jag hittade den. Syns inte på bilden men kanterna på sidorna är guldiga också, sådär att det syns när den är stängd om du förstår hur jag menar? Så omslaget får klart godkänt! Att skriva några rader i vilken form det än är känns som en bra rutin tycker jag, sedan om det är mer uppstyrt eller fritt, i en bok eller på datorn känns ju mindre viktigt sålänge det funkar för dig! :)

Ja men precis! Blir så mycket roligare med olika färger tycker jag!
Jenny

Linnéa

Vilken mysig kvälls rutin! Själv har jag ingen särskild kvällsrutin, mer än att jag dricker en eller ett par koppar te och ser på tv och stickar eller läser en bok :)

Svar: Åh jag har försökt hur länge som helst att få in rutin på att dricka en kopp te på kvällen! Men jag glömmer jämt bort det och kommer på det antingen när jag redan gått och lagt mig eller på morgonen efter... Får fortsätta med detta dock, känns som ett så mysigt slut på dagen!
Jenny

Helga

Åh vad roliga de böckerna verkade! Jag har börjat med att ha åtminstone 15 analoga minuter innan jag går och lägger mig. Har ibland svårt att sova och tänker att skärmar inte är bra för sömnen. Sen blir det inte alltid så för ibland vaknar barnet innan dess och så kanske det känns som läggedags innan men men. Det är en bra ambition. Jag skriver dagbok ibland eller stickar. Har också tänkt (100 ggr haha) att jag ska börja på ett fotoalbum som ligger redo. Aaany day now :P

Svar: Vad bra det låter med en skärmfri stund innan man ska sova! Tyvärr är det ju alldeles för enkelt att bläddra på mobilen tills man somnar men antagligen går det ju snabbare om man bara lägger bort den. Haha äsch, det är tanken som räknas ;)
Jenny

BySiri - the life of a creative mind

Åh då blir den ju ännu finare ! Jag beställde faktiskt en till mig själv inatt, tänkte att det blir min julklapp till mig eller vad man ska säga ^^ Sen får de långa texterna fortsätta bo i datorn där de passar bäst :)

Svar: Vad kul! Blir nog en riktigt bra julklapp! Ska bli kul att höra vad du tycker när du testat den ett tag :)
Jenny

Finurliga fröken

Vilken fantastisk kvällsrutin. Jag har försökt med de några gånger men inte fått ihop de i längden. Nu blev jag väldigt sugen på att köra igen.speciellt med den där Q & A boken. Vore ju perfekt inför nya året! Kram

Svar: Brukar själv ha svårt att få in sådana här rutiner och har försökt flera gånger, men nu har det hållt i väldigt bra! Peppar peppar... Är riktigt glad i den boken så det är ett hett tips om du tycker den låter spännande :) kram!
Jenny