En härlig höstdag

 
Är det någon som kunnat missa att det i lördags var decenniets finaste höstdag? Skulle inte tro det. Jag spenderade min förmiddag på bästa sätt, picknick i skogen med min mamma och hundarna. 
 
Eller ja, skog kanske är att överdriva då första stoppet var Toltorp. Något torp finns inte kvar men husgrunden är en perfekt picknickplats. Hunneberg som är "min" skog är fylld av dessa gamla torprester och särskilt en är min favoritplats. Där har jag suttit många gånger, i någons gamla kök eller kanske där någon tidigare hade sin sovplats, tittat ut över de maffiga ekarna och känt lugnet hitta sin väg in i mitt huvud. Min bästa tänkarplats! Ska ta med er dit någon gång, lovar, men nu går vi tillbaka till Toltorp. Även här finns ett gäng majestätiska ekar och i den skarpa morgonsolen blir de om möjligt ännu mäktigare. Dessa ekar alltså, världens bästa träd.
 
 
Ladan har rustats upp och utgör nu ett skydd för korna som ibland betar här på sommaren. 
 
 
 
 
Varm choklad och ostmackor. Finns det egentligen någon godare picknickmat? Tror inte det faktiskt. Varm choklad och jag har aldrig riktigt kommit överrens. Blir alltid lite för mycket kakao eller socker, bittert eller sött. Det bränns vid eller kokar över. En himla massa krångel för ganska äcklig choklad. Mitt nya sätt är att helt enkelt värma upp mjölk och sedan blanda i en massa choklad och vispa tills det smälter. Enkelt och tokgott, helst om man blandar mörk- och mjölkchoklad. Tips för den late! 
 
Nästa stopp blev ett stup jag besökt ett par gånger förr. (Ni kan se en somrig bild härifrån i detta inlägget) Det är så mäktigt. Man går på en stig i skogen, anar ingenting, och plötsligt öppnar hela världen upp sig och man står på ett stup. Vi snackar lodräta väggar rakt ner till en säker, stenig död. Men utsikten. Halleberg i bakgrunden och makalösa vyer ut över Vänern. 
 
 
 
Stannar alltid och beundrar den här stubben med blåbärsris. 
 
 
 
Alltså Kevve<3 Får man inte plats att ligga på stubben gör man iallafall så gott man kan! 
 
 
Det var några bilder från min lördag! 
Hur spenderade ni denna soliga avslutning på oktober?
Hunneberg
Grahnslöjd

Åh, choklad och mackor, mmmm!!!:) Vilka fantastiska bilder!! Snart ska jag hem till mina föräldrar och tillbringa en massa tid i skogen! Kan nog bli choklad och mackor då;)

Svar: Det låter som en superb plan! Choklad och mackor är verkligen svårslaget, speciellt om det äts i en skog!
Jenny

Wilda

ÅH EKEN! <333 Vilken helt underbar utflykt. Och så söt hund att jag smäller av. :)

Svar: Kan inte annat än att hålla med på alltihop. Underbar ek, underbar utflykt och underbar hund<3 Perfekt dag med andra ord!
Jenny

Emma Vrede Svensson

Men jäklar vilka fina bilder! Hittade just din blogg tack vara Alicia, ska definitiv börja läsa den!

Svar: Tack så mycket! Vad roligt, du är varmt välkommen hit! :D
Jenny