Två tecknade julklappar

 
Nu är julafton över. Jag hoppas ni alla hade en härlig dag och att ni firade på det sätt som passar er bäst, om det så är mitt i en brötig barnskara, ensam i en liten fjällstuga eller någon stans långt borta på en strand. Själv hade jag en riktigt lugn jul med min morfar, min Barbro, min mamma samt varsinn hund. Kanske pratar vi mer om det en annan dag, kanske inte. I vilket fall som helst tänkte jag såhär när julafton är över visa upp två teckningar jag gav bort i julklapp!

Den första skickades hela vägen upp till Kiruna dit min fina/ashäftiga vän Anna-Li flyttade för några månader sedan. Den föreställer hennes hund Pixie och knyter an till vår dalaresa med silhuetten av Städjan. 
Den andra blev väldigt inspirerad av min fjällrävsteckning men fick istället anta formen av en älg. En julklapp till min fina morfar. Den fick dock inte resa så långt som till Kiruna, utan bara de fyra-fem milen hem till hans gård och julfirandet. 
 
Kanske de allra sista bilderna jag får signera med -16. Känns både konstigt och spännande! 
Jag tycker det känns som att jag knappt skapat något det här året, men ändå fick jag ihop en hel hög hemmagjorda julklappar. Förutom dessa teckningar blev det flera par yllesulor och tre mössor. Jag tycker det känns så fint att ge bort något man gjort själv. Att ge bort sin tid på det sättet är ju något utav det finaste att både ge och få. 
 
Nu vill jag höra om era jular! Hur har ni firat? Har ni fått eller gett bort något som känns sådär extra fint? Ätit något fantastiskt? Hände det något oväntat? Jag är så nyfiken! 
Ruth | www.hungryheart.se

God fortsättning, Jenny! Härligt att höra att du hade en fin jul. Dina teckningar är ju helt magiskt fina! Kan tänka mig att mottagarna blev riktigt glada för dem.
Själv firade jag väldigt lugnt och inget oväntat hände. Åt spännande vegetariska julrätter och blev förvånad över hur solrosbollar kan smaka precis som köttbullar.

Svar: Tack detsamma, Ruth! Låter härligt med en lugn jul, precis så det ska vara i min mening. Lugn och återhämtning istället för stress och jäkt. Blev himla sugen på solrosbollar nu också, minns att jag försökte mig på det för flera år sedan och det blev ruskigt gott!
Jenny

Wilda

Vilken tecknartalang du har! Den där älgen, och hunden, är ju alldeles enastående. Så levande och stilrent på samma gång! <3
Jag hade en fin julafton med god mat, en mysig julnattsmässa och mycket kattgos.

Svar: Blir nästan mållös, tack så mycket!<3Låter som en riktigt härlig julafton! Tycker alltid det låter så maffigt med julnattsmässa men har hittills aldrig besökt någon.
Jenny

Linnéa Elisabeth

Åh vad fina! Precis som Wilda skrev så är det en perfekt balans mellan enkelhet och livfullhet i dem.
Jag firade julen lugnt och åkte hem till mamma och pappa redan den tjugoförsta, och på kvällen åkte jag hem till min morbror och åt julbord och lekte Julklappsleken med hela släkten. Mycket mysigt! Höjdpunkten under julen var för mig att mina katter som jag tog med mig till föräldrarna verkar trivas så himla bra på den stora ytan och de busar och har sig som vanligt <3

Svar: Tack så mycket!! Låter som en riktigt mysig jul! Vad fint att katterna fick hänga med och att de trivdes<3
Jenny

Karin

Åh, vilka fina teckningar! Önskar att jag kunde göra lika fint! :)

Svar: Tack så mycket! Bara att sätta sig och börja kladda, tillslut blir det något bra utav det :)
Jenny

Grahnslöjd

Gillar verkligen din tecknarstil. Så eleganta bilder som rymmer flera djup. Dessa skulle jag vilja ha hemma på väggarna!:)

Svar: Åh, finaste komplimangen man kan få ju! Tack!<3
Jenny

Alicia

Nää vad fint!! Älskar hur du låtit motiv och bakgrund gå ihop, så fint med snön i pälsen. Vill passa på att tipsa om Instagrammaren samlarson som gör bilder i lite liknande stil. Sjukt inspirerande och fina möten mellan djur och natur!

Svar: Vilken fin tolkning med snön! Har faktiskt aldrig tänkt så, jag har sett det som stjärnor. Men när du säger det ser det mer ut som snö, och otroligt passande för en julhälsning ju! Samlarson är den som öppnade mina ögon för den här stilen, en så galet inspirerande talang!
Jenny