Öland dag 1 - Jakten på solnedgången

Mycket hann vi klämma in den där första heldagen på Öland men här är sista inlägget. När vi åkte från Trollskogen började skuggorna bli längre och solen letade sig ner mot horisonten. Vi kände oss sugna på att fånga solnedgången och besämde oss för en liten picknick på stranden, vilket visade sig bli lättare sagt än gjort. Efter en del runtvirrande för att hitta en affär, och ännu hellre en öppen sådan, fick vi tillslut köpt prick allt vi var sugna på och begav oss till Ölands norra udde där fyren Långe Erik huserar. Samma fyr vi blickade ut mot tidigare på dagen. 
 
På väg ut stannade vi till vid Neptuni åkrar, en stor stenstrand fylld av diverse forntida gravtyper. Mäktigt och ett ställe jag gärna skulle utforska mer i dagsljus. Nu blev det mest lite beundrande av färger, ljus och skuggor.
 
Ungefär två sekunder efter det att vi klev ur bilen vid norra udden insåg vi att det blåste nått jävulskt och var rätt kyligt, så det där med picknick i solnedgången förvandlades snabbt till en liten promenad i omgivningen runt fyren och sedan mat i bilen. Men det var trevligt det också! 
 
Tröttnar aldrig på denna vyn alltså. Stenstranden. Havet. Molnen. Färgerna. 
 
Man kan inte annat än älska riktigt informativa skyltar.
 
Maffig är han allt i solens sista strålar, den där Erik. 
 
Sedan kom tillslut den där stunden då solen nuddade vattnet vid horisonten. Det är något speciellt med solnedgångar vid havet alltså.
 
Och med det avslutar vi denna dagen. En såndär fantastisk dag där jag hann se och uppleva helt otroligt mycket utan att stressa det minsta. Sugen på fler återblickar till en härlig dag i början av juni? Spana in Halltorps hage del ett och del två, Byrums raukar och Trollskogen
Långe Erik - Neptuni åkrar - Öland - Ölands norra udde
Linnéa

Alltså gud vilka vackra bilder! De får mig verkligen att längta till att åka till Öland igen :)

Svar: Tack så mycket! Blir riktigt sugen på att ta en till tur själv, skulle vilja utforska södra delen av ön mer! :)
Jenny

Julia

Bästa skylten! Så himla vackert, hela världen är nog som vackrast i skymningsljus

Svar: Skulle tro att du har rätt där! Magiskt, minst sagt
Jenny

Mikaela

Men wow vilka bilder! Särskilt de på fyren är ju magiska!

Svar: Tack så mycket! Gillar själv dem, den blir så mäktig i det perspektivet!
Jenny

Borgmästaren

Vilka grymt fina bilder! Men långt ifrån hur det ser ut hos oss. Allt är vitt och det är så klart fint men tycker du porträtterar hösten på ett så stämningsfullt sätt att man nästan längtar dit.

Svar: Tack så mycket! Bilderna är dock från början av juni, så har ingen aning om hur varken hösten eller vintern sett ut där borta :) Här i västsverige är det dock grått och trist så det är härligt att kunna drömma tillbaka till de där försommardagarna!
Jenny

Wilda

Men åh vad vackert! Ja finns få saker som slår en solnedgång vid havet. Måste nog göra ett solnedgångsinlägg snart som throwback till sommaren. Och haha skylten är ju bara för rolig! :p

Svar: Magiskt fint var det! Och throwback till sommarens solnedgångar låter som en väldigt bra idé såhär i vintermörkret! :)
Jenny

Johanna

men alltså, så fint, vill verkligen besöka Öland snart. och skylten, haha!

Svar: Var galet fint! Blir så sugen på att åka tillbaka själv när jag går igenom resan igen i de här inläggen...
Jenny