En speciell julklapp

Alternativt: Att öppna upp bloggen. Alternativt: Hej mamma!
 
Rubriksmöjligheterna för det här inlägget är många och känslorna inför det likaså. Som jag nämnt tidigare är det bara en person som känner mig "på riktigt" som även känner till min blogg. Nu är det två. Eller, snart är det två. Imorgon bitti kommer min mamma få en alldeles speciell julklapp. En julklapp hon önskat sig länge nu och som jag inte var säker på att hon någonsin skulle få. En julklapp med vissa krav. En julklapp som från hennes sida kräver respekt och som från min sida innebär ett enormt utlämnande. Min bloggadress. 
 
Det är en trygghet att ha bloggen skiljd från mitt privatliv. Även om Rangifers är så mycket jag är det inte hela jag. Hur ärlig jag än är finns inte hela min historia och hela min person här. Hur man än vrider och vänder på det får ni se bara det jag väljer att visa. På många sätt får ni se den riktiga Jenny. Mina tankar och känslor, allt det där jag inte delar med mig av till omvärlden på andra sätt. Det är komplicerat allt det här vilket ni väl vet lika väl som jag. Vem är man? Vem väljer man att vara? Vem är mest sann om ens personligheter är olika?

Jag tror att jag på många sätt delar med mig av den personen jag vill vara, snarare än den jag är idag. Rangifers är lika mycket en målbild som min vardag. Det enda egentliga målet jag behöver för 2017 är att väva ihop dessa personligheter. Våga bli den jag vill vara. Våga utvecklas även utanför internets trygghet. 
Okej, det här börjar bli flummigt och rörigt och jag vet knappt själv var jag känner, tycker eller skriver längre. 
 
Det jag egentligen ville få sagt var att som jag nämnt tidigare vill jag stå för en öppenhet. Någonstans måste jag öppna mig även för personer jag känner utanför bloggen. Inte gömma mig, inte låtsas, inte förminska mig själv för att göra det lättare för någon annan. Myrsteg, men ändå steg. 
Välkommen mamma. Välkommen till mina känslor, mina tankar. Mitt liv. God jul.
 
 
Mikaela

God jul! Det är väldigt få jag känner IRL som vet om min blogg med, det känns liksom lättare att skriva främst för de jag känner via internet eller inte alls på något sätt. Men jag tänker att jag också får öppna upp den delen mera nästa år!

Svar: Men precis, det är mycket enklare utan de förutfattade meningarna människorna omkring en har. Bra som dåliga sådana. Dels läskigt att del med sig så men också fint tänker jag, att ens vänner utanför internet kan få lära känna nya delar av ens personlighet. God jul till dig med! Hoppas du får en riktigt härlig helg<3
Jenny

Linnéa

Det finns inte en enda person i min närhet som vet om min blogg, fast det kanske inte är helt sant. (En nära vän kommenterade på bloggen när den var nystartad, men jag vet inte om hon fortsatte att följa den efter det) Känner som Mikaela att det är enklare att skriva för personer som jag bara känner via bloggen eller dem jag inte känner alls. Och jag tycker att det är väldigt skönt att ha en plats som är bara min som ingen känner till.

Svar: Kan tänka mig att det både är spännande och lite skumt att inte veta så. Jag hade en liknande situation för ett tag sedan faktiskt, en person som jag knappt har kontakt med idag men som jag stod nära för flera år sedan kommenterade plötsligt en dag. Har dock ingen aning om personen i fråga kopplat att det är jag eller om den bara råkade hitta hit. God jul förresten Linnéa!
Jenny

Ruth | www.hungryheart.se

Jag känner igen mig så väl i det du skriver. Och jag tänker att en blogg kan vara en perfekt plats att prova sina vingar på. Lite som att det är enklare att komma ur gamla roller och mönster när man flyttar till en ny stad. Sedan har man ju många sidor av sin personlighet och precis som att vissa sidor lockas fram när man umgås med olika människor, så är det bara vissa som syns via en blogg. De olika nyanserna av ens personlighet behöver ju inte vara mer eller mindre sanna utan bara en del av det som är en själv.
Hur som helst tycker jag att du är väldigt modig, Jenny. Och jag gillar verkligen det jag fått lära känna av dig via din blogg! <3

Svar: Tack för din fina kommentar och dina kloka ord Ruth!<3 Det har verkligen varit en plats att prova vingarna på och jag är så himla glad att jag valde att gå den vägen.
Jenny

Finurliga fröken

Vilken fin julklapp. Men jag förstår dig. Min mamma och min syster läser min blogg och jag tycker faktiskt att de bitvis är jobbigt. Men försöker att inte tänka på att dom läser. Kram

Svar: Jag förstår att det kan vara jobbigt. Jag försöker själv att se det som en utmaning, att inte försköna eller censurera något bara för att min mamma kommer läsa. Både spännande, konstigt och lite jobbigt men hoppas det blir bra tillslut! Kram, och en riktigt god jul!
Jenny

Mamma

Tack för det stora förtroendet! Jag skall förvalta det väl. Glöm aldrig att jag älskar dig mest av allt i världen! <3

Svar: <3
Jenny

Julia

Håller med dig och föregående talare, det är bara några få personer som jag känner i verkligheten som följer min blogg också. Även om Rangnifers är som en målbild är det ju "verkligheten" för oss som får läsa, och därför precis lika på riktigt...blev lite flummigt men hoppas att du förstår vad jag försöker säga ;) God Jul!

Svar: Ja jag tror jag hänger med på vad du menar. Det är väl det som är både roligt och skevt med bloggar i allmänhet, hur mycket man än uppdaterar kan man aldrig visa mer än en liten del av sitt liv men för den som läser är ju de skärvorna hela bilden av bloggaren. Intressant ändå, när man börjar fundera på det. God jul till dig med! Hoppas du får en riktigt fin helg :)
Jenny

Wilda

Så fint och stort och modigt. Jag beundrar dig på många sätt, och jag känner igen mig i din beskrivning. Väljer noga vad jag delar med mig om på min blogg, men ju mer jag vågar dela desto mer växer jag personligen och jag märker att jag också når andra mer av det. Det är en ständig övning i gränser och integritet som jag verkligen uppskattar. Hoppas att det ger dig vad du önskar. Varm kram och god jul!

Svar: Åh tack Wilda för dina ord och tankar<3 Det är verkligen en spännande övning, att testa sina gränser och ett fint sätt att göra det på tycker jag. Alla dina starka texter har inspirerat mig så mycket till att hitta min egna stig i bloggdjungeln, du har på så många sätt visat att det är möjligt och det kommer jag alltid vara oerhört tacksam för. Jag önskar en riktigt god jul även till dig!
Jenny

Linnéa

God jul Jenny :)