Öland dag 1 - Halltorps Hage del 2

Dags för fortsättningen på promenaden runt Halltorps Hage! Del ett hittar ni här
Tidigare beskrev jag vägen genom lövskogen och här är fortsättningen från vägen tillbaka längs strandängarna. 

Det är lite galet hur plötsligt naturen bara förändrades. Tog man ett steg framåt var man ute på en öppen äng med havet ett stenkast bort och tog man ett steg bakåt var man åter inne i en tät, lummig skog. 
Precis samtidigt som vi klev ut på ängen hördes åskan mullra och snabbt som attan kom de mörka molnen. Det blev alltså lite snabb fotografering innan vi knallade vidare för att försöka hinna före regnet. 

Ängen var täckt av försommarens vackra blommor, men dominerande var smörblomma, humleblomster och orkideer. Jungfru marie nycklar i detta fallet, är dock himla dålig på dessa blommor så rätta mig gärna! 

          
 
De dramatiska molnen forstatte rulla in så mer än dessa blombilder hanns inte med.

 
Och här nedan är sista bilden innan himlen öppnade sig och jag snabbt som attan fick hoppa in under ett träd för att packa ihop kamerautrustningen. Kollade man ut mot havet såg det fortfarande ut som en idyllisk sommardag men snart klumade sig molnen även där. Resterande väg tillbaka till bilen blev i fullkomligt hällregn men himla vackert var det ändå! Detta är alltså stranden man skymtar i horisonten på de första bilderna i inlägget. Längre än så han vi inte. 

Stigen fortsatte iallafall här på ängen, nära havet en bit. Några kossor kurade ihop sig för att skydda varanda i regnet och ute i vattnet simmade ett par svanar som trotsade vädret. 
Efter en stund på ängen gick stigen in i skogen igen och man följde skogsbrynet. En himla vacker stig där det bitvis var som en liten grön tunnel när trädens grenar skapade ett lågt tak. Efter en sista bit inne i skogen igen var vi tillbaka vid parkeringen och kunde åka tillbaka till det lilla rummet vi hyrde för att torka och få i oss lite lunch innan dagens nästa äventyr. 
 
Hit vill jag verkligen tillbaka någon gång, känner mig inte alls klar med området och särskilt sista biten vill jag få chans att utforska mer. 
En väldigt mysig tur, inte så lång men ändå hinner man se många otroligt vackra platser och väldigt skilda naturformer. Rekommenderar ett besök om man har vägarna förbi och en stund över! 
 
 
Halltorps Hage - Öland
sandra

Så härliga bilder!

Svar: Tack så mycket!
Jenny