Att ta ett steg tillbaka

April har varit en väldigt tyst månad här. Inte för att det finns så värst många månader att jämföra med, men ändå. 
April blev en månad av funderande, nedstämdhet och en allmät dålig spiral neråt tills jag en dag fick ett meddelande av en vän. En vän jag knappt pratat med de senaste åren men som från ingenstans kom som en stöttande pelare och hälpte mig våga ta steg mot saker jag tänkt på länge. 

Bland annat angående sociala medier. Jag går ofta in på facebook och instagram av ren rutin, appen finns där och jag klickar runt - och blir vad? Inspirerad och glad? Snarare stressad och irriterad. Så jag började med att rensa bland vänner och folk jag följer. Tog bort de jag var vän med "bara för att". De jag egentligen inte bryr mig om. De vars liv jag egentligen inte vill följa. Jag tog steget längre och tog bort facebook-appen, så jag skulle behöva gå in på datorn för att se flödet. Det blev en direkt lättnad och flera dagar gick innan jag insåg att jag inte varit inne alls. 
Ikväll tog jag nästa steg med instagram, jag skaffade helt enkelt en till. För att dela upp de konton jag följer för inspiration från de vänner och bekanta jag följer. För att kunna välja vilka intryck jag vill få och helt enkelt kunna vara öppen på ett annat sätt. 

Så, till det detta inlägget egentligen skulle vara om. Följ gärna min nya instagram!